Τυρόψωμο γεμιστό με φέτα
Για τη μαγιά:
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό,
2 φακελάκια μαγιά ,
1 κουταλάκι ζάχαρη,
100 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει χυλός .
Αφήνουμε να φουσκώσει,περίπου 15 λεπτά .
Για τη ζύμη:
Σε μια μεγαλούτσικη λεκάνη ρίχνουμε
1 κούπα χλιαρό γάλα ,
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου χτυπημένα ,
μισή κούπα σπορέλαιο με μισή κούπα φυτίνη λιωμένη (χλιαρά όλα) ,
1 κουταλάκι αλάτι.
Μόλις φουσκώσει η μάγια την ρίχνουμε μέσα στην μεγάλη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά ,και ανακατεύουμε ρίχνοντας λίγο λίγο αλεύρι ,περίπου ένα κιλό ,να γίνει μια μαλάκια ζύμη ίσα να μην κολλάει στα χέρια .
Ζυμώνουμε να γίνει εύπλαστη ,και σκεπάζουμε με μεμβράνη την λεκανίτσα μας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει .
Γέμισμα:
Μόλις διπλασιαστεί σε μια ώρα πατάμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια τα οποία κάνουμε πρώτα κορδόνια και μετά ανοίγουμε λίγο πλατιά με τον πλάστη .
Βάζουμε μέσα
μυζήθρα ανακατεμένη με φέτα, 1 αυγό και κλείνουμε κάνοντας πάλι κορδόνια.
Στρίβουμε τα κορδόνια για να κλείσουν μέσα τους τη γέμιση και τα τυλίγουμε από έξω προς το κέντρο του ταψιού.
Αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει λίγο ,αυγουλώνουμε με 1 χτυπημένο αυγό, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180 ‘ βαθμούς !
Δείτε επίσης
- Π.Σ Τυμπακίου: ;Oλα έτοιμα γοια το 2ο “South Santa Run”!
- Στα δικαστήρια διευθύντρια σχολείου από τη Μεσαρά που την “ξήλωσαν” για την αξιολόγηση
- Συντονίζονται οι δήμαρχοι για τον Νότιο Οδικό Άξονα που θα συνδέει νέο αεροδρόμιο – Αγία Γαλήνη
- «Στα γιορτινά» ο Ζαρός με τη διπλή φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων
- Επιτέλους νίκη για τον ΑΟΤ-Tα αποτελέσματα (hl)