Τυρόψωμο γεμιστό με φέτα
Για τη μαγιά:
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό,
2 φακελάκια μαγιά ,
1 κουταλάκι ζάχαρη,
100 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει χυλός .
Αφήνουμε να φουσκώσει,περίπου 15 λεπτά .
Για τη ζύμη:
Σε μια μεγαλούτσικη λεκάνη ρίχνουμε
1 κούπα χλιαρό γάλα ,
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου χτυπημένα ,
μισή κούπα σπορέλαιο με μισή κούπα φυτίνη λιωμένη (χλιαρά όλα) ,
1 κουταλάκι αλάτι.
Μόλις φουσκώσει η μάγια την ρίχνουμε μέσα στην μεγάλη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά ,και ανακατεύουμε ρίχνοντας λίγο λίγο αλεύρι ,περίπου ένα κιλό ,να γίνει μια μαλάκια ζύμη ίσα να μην κολλάει στα χέρια .
Ζυμώνουμε να γίνει εύπλαστη ,και σκεπάζουμε με μεμβράνη την λεκανίτσα μας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει .
Γέμισμα:
Μόλις διπλασιαστεί σε μια ώρα πατάμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια τα οποία κάνουμε πρώτα κορδόνια και μετά ανοίγουμε λίγο πλατιά με τον πλάστη .
Βάζουμε μέσα
μυζήθρα ανακατεμένη με φέτα, 1 αυγό και κλείνουμε κάνοντας πάλι κορδόνια.
Στρίβουμε τα κορδόνια για να κλείσουν μέσα τους τη γέμιση και τα τυλίγουμε από έξω προς το κέντρο του ταψιού.
Αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει λίγο ,αυγουλώνουμε με 1 χτυπημένο αυγό, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180 ‘ βαθμούς !
Δείτε επίσης
- Π.Σ Τυμπακίου: Έρχεται το 2ο “South Santa Run”!
- Δήμος Γόρτυνας: Ενημερωτική συνάντηση για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή
- Δήμος Φαιστού : «Δώσε Φωνή, Σπάσε τον Κύκλο της Βίας»
- Δήμος Φαιστού: Εντείνεται ο προβληματισμός για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων
- Μετανάστες: Στα σκαριά δημιουργία δομών προσωρινής φιλοξενειας στη Νότια Κρήτη