Έρχεται νέα έκτακτη ενίσχυση σε χιλιάδες κτηνοτρόφους -‘Ολα όσα είπε ο Μητσοτάκης
Πριν το τέλος του τρέχοντος έτους θα καταβληθεί νέα έκτακτη ενίσχυση σε χιλιάδες κτηνοτρόφους, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της EΡΤ”Συνδέσεις”.
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης πως « θα υπάρξει πρωτοβουλία από την κυβέρνηση ώστε ως το τέλος του έτους να υπάρξει στήριξη του εισοδήματος των κτηνοτρόφων που έχασαν ζώα λόγω της ευλογιάς. Θα είναι ανάλογη των ζώων που θανατώθηκαν και θα δώσει δυνατότητα στήριξης μέχρι την αναπλήρωση των κοπαδιών τους. Τα χρήματα θα είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό»
Για την βασική ενίσχυση
Και μίλησε εκτενώς για το θέμα της καταβολής της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες. «Η δέσμευσή μας στους αγρότες είναι να πληρώσουμε το μεγαλύτερο μέρος της βασικής ενίσχυσης στα τέλη Νοεμβρίου. Τα προηγούμενα χρόνια δινόταν στα τέλη Οκτωβρίου. Να γνωρίζουν οι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι γιατί το νέο σύστημα θα πετάει έξω όσους δεν δικαιούνται χρήματα αλλά το συνολικό ποσό θα είναι ίδιο, οπότε οι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πάρουν περισσότερα χρήματα» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.
Δείτε επίσης
- Επιδοτήσεις: Δέσμευση Μητσοτάκη για πληρωμές στο τέλος του μήνα
- Νέο μοντέλο διαχείρισης στην ευλογιά αιγοπροβάτων - Διαφάνεια και αυστηροί έλεγχοι στα βιολογικά
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή ένας ακόμη κατηγορούμενος για παράνομες επιδοτήσεις
- Εκδήλωση: «Σύγχρονες Τεχνολογίες στην Αγροτική Παραγωγή -H Γεωργία του Μέλλοντος στην Κρήτη»
- Τι πρέπει να γνωρίζει ο αγρότης για τη λήξη ασφάλισης ΕΦΚΑ/ΟΓΑ στο ειδικό καθεστώς
Σχετικά άρθρα
- Επιδοτήσεις: Δέσμευση Μητσοτάκη για πληρωμές στο τέλος του μήνα
- Τσιάρας σε αγρότες: Η πόρτα του υπουργείου είναι ανοιχτή για διάλογο – Το σχέδιο πληρωμών
- Επιδοτήσεις: Κανονικά στο τέλος του μήνα οι πληρωμές
- Αγροτικές Επιδοτήσεις-Μητσοτάκης: “Το ταχύτερο δυνατόν η επεξεργασία των αιτήσεων και οι πληρωμές”
- ΟΠΕΚΕΠΕ-Επιδοτήσεις: Το...χρονοδιάγραμμα των πληρωμών





