Ποιοι παραγωγοί βγαίνουν εκτός επιλεξιμότητας και χάνουν τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
Την εξυγίανση του συστήματος πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας.
Τόνισε ότι «οι πραγματικοί παραγωγοί θα είναι εκείνοι που θα ωφεληθούν» και ανακοίνωσε ότι «τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από όσους αποκλειστούν από τις πληρωμές, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια, θα αναδιανεμηθούν στους αγρότες που δικαιούνται την ενίσχυση».
Ωστόσο παραδέχτηκε ότι κάποιοι θα χάσουν τις επιδοτήσεις. Όπως τόνισε «μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια η οποία γίνεται, η διάθεση των ευρωπαϊκών πόρων θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη διαφάνεια και δικαιοσύνη. Οι έντιμοι αγρότες, έντιμοι κτηνοτρόφοι, έντιμοι παραγωγοί δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα. Αυτοί θα είναι οι πραγματικά ωφελημένοι».
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε περιπτώσεις αγροτών που δηλώνουν ως μοναδικό εισόδημα τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, κάτι το οποίο δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει, αφού όποιος καλλιεργεί, παράγει κι έχει και εισοδήματα.
«Οι διαδικασίες ελέγχου πλέον, είναι σε τέτοιο επίπεδο που όσοι κάνουν παρατυπίες θα απομονωθούν και θα υποστούν τις συνέπειες», είπε.
Άρα εκτός των κτηνοτρόφων (ζωική παραγωγή) που θα γίνεται έλεγχος στα τιμολόγια και στους γεωργούς (φυτική παραγωγή) θα γίνεται έλεγχος στην φορολογική δήλωση και αν δεν εμφανίζουν εισοδήματα θα βγουν εκτός επιλεξιμότητας.
Αν για παράδειγμα ένας ελαιοπαραγωγός κάνει ελίες ή ελαιόλαδο για την προσωπική του κατανάλωση δεν θα έχει ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Δείτε επίσης
- Μεσαρα: Σημαντική εκδήλωση για τις σύγχρονες τεχνολογίες στην αγροτική παραγωγή
- Αγρότες: Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ που θα ισχύσουν από το 2026
- Κτηνοτροφία: 21 μέτρα για τη θωράκισή της προτείνει η Εθνική Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης
- Επιδοτήσεις: Εγκρίθηκε το Action Plan 2 και απελευθερώνονται οι πληρωμές των αγροτών
- Κτηνοτρόφοι Ν Ηρακλείου: Γενική Συνέλευση αύριο στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού
Σχετικά άρθρα
- Τσιάρας: Εθνική Επιτροπή για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - Θα τιμωρείται ο παράνομος εμβολιασμός
- Πληρωμές:Ως το απόγευμα μικρά υπόλοιπα τσεκ νεαρών αναδιανεμητικής, αύριο βιολογικά καi μελισσοκομία
- Κούρσα δράσης από την Κυβέρνηση για να πληρωθούν οι αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως σήμερα οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων
- Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν την Ελλάδα για ολικό μπλόκο στις επιδοτήσεις λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ





