Το μονοπάτι προς το Δικταίο Άντρο ... παραμένει αρχαίο!

Της Κατερίνας Παντινάκη  05 June, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Το μονοπάτι προς το Δικταίο Άντρο ... παραμένει αρχαίο!

Απαραίτητες οι παρεμβάσεις στο Σπήλαιο που κάθε χρόνο επισκέπτονται 200.000 άνθρωποι

Σημαντικές προσωπικότητες από διάφορους κλάδους θα βρεθούν στο Οροπέδιο Λασιθίου την ερχόμενη Παρασκευή, για την εσπερίδα με θέμα "Πολιτισμός - Τουρισμός - Ασφάλεια" που θα ξεκινήσει στις 18.00 στο Ψυχρό. "Θα συζητηθεί το πώς ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο δήμαρχος Οροπεδίου, Γιάννης Στεφανάκης, προτάσσοντας την αποκέντρωση και σε επίπεδο σημαντικών διοργανώσεων. 

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, η Ένωση Αστυνομικών και το Καμπάνειο Ίδρυμα το "παρών" αναμένεται να δώσουν και εκπρόσωποι των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Τουρισμού.

Αντιστρόφως ανάλογη της επισκεψιμότητας ... η κρατική "φροντίδα"

Αναφερόμενος στο σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής, το Δικταίο Άντρο, ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι απαραίτητες οι παρεμβάσεις τόσο στο εσωτερικό του όσο και στα τελευταία 100 μέτρα του αρχαίου μονοπατιού. Ωστόσο όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο Γιάννης Στεφανάκης "παρεμβάσεις δε γίνονται από την Πολιτεία". Σύμφωνα με το δήμαρχο, "ο δήμος καλύπτει ό,τι μπορεί", ωστόσο οι παρεμβάσεις στο μονοπάτι και το εσωτερικό χρειάζονται εκτός από χρηματοδότηση και την έγκριση της Αρχαιολογίας.

Οι προσδοκίες πάντως είναι περιορισμένες και το ... καλάθι μικρό, καθώς η ευελιξία μάλλον δεν είναι ... το "ατού" των υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, το περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο χειμώνα, όταν καθηγητές από το ΤΕΙ Αθήνας, με ακριβό εξοπλισμό έφθασαν στο Δικταίο για να ξεκινήσουν την τριδιάστατη απεικόνιση, στο πλαίσιο συνεργασίας του δήμου με το Ίδρυμα. 

Η κεντρική υπηρεσία που είχε εγκρίνει τη σημαντική αυτή μελέτη ... δεν ενημέρωσε την τοπική υπηρεσία, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες και ο δήμαρχος να συναντήσουν "τοίχο" και να μην τους επιτρέπεται η είσοδος. Τελικά και με παρέμβαση του δημάρχου οι επιστήμονες εισήλθαν και ξεκίνησαν την αποτύπωση, ωστόσο το συμβάν είναι χαρακτηριστικό των δυσκολιών και των αγκυλώσεων.

Τριπλάσιο προσωπικό στον Αστυνομικό Σταθμό

Στο κομμάτι της Ασφάλειας, ο Αστυνομικός Σταθμός στο Τζερμιάδων γνωρίζει ... πολυκοσμία! Πριν από 2,5 χρόνια στελεχωνόταν από έναν αξιωματικό και έναν αστυφύλακα, ενώ σήμερα οι αστυφύλακες έχουν αυξηθεί στους 6! "Έχει αυξηθεί ο αριθμός, και κάνουν πολύ καλή δουλειά, ωστόσο και πάλι δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι επαρκές προσωπικό για όλο τον ορεινό όγκο που έχουν υπό την ευθύνη τους" - αναφέρει ο Γ.Στεφανάκης. 

 


cretalive.gr

 

Της Κατερίνας Παντινάκη  05 June, 2018 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα