Στην Αθήνα ανεβαίνουν σήμερα οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης προκειμένου να συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη και να συζητήσουν όλα τους τα αιτήματα.
Το ραντεβού είχε συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, εξέλιξη που οδήγησε ουσιαστικά στη διακοπή των μπλόκων στον ΒΟΑΚ.
Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 17:00, με τους εκπροσώπους των διαμαρτυρόμενων κτηνοτρόφων να δηλώνουν ότι προσέρχονται με διάθεση ουσιαστικού διαλόγου, αλλά και αποφασισμένοι να επιμείνουν στις διεκδικήσεις τους.
Την Κρήτη θα εκπροσωπήσει δεκαμελής αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων, συνοδευόμενη από συμβούλους και μελετητές, με στόχο να παρουσιάσουν την πραγματική εικόνα ενός κλάδου που, όπως υπογραμμίζουν, «βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης».
Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να τεθούν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και αποζημιώσεις, η στήριξη των παραγωγών και η αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε η ευλογιά.
Μετά τη συνάντηση της Παρασκευής, οι κτηνοτρόφοι και αγρότες θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, στην οποία θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αξιολογώντας το αποτέλεσμα των συζητήσεων με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.
Δείτε επίσης
- Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων των αγροτικών επιδοτήσεω
- Θα μας βγει το λάδι; Η παραγωγή, η τιμή και ο χειμώνας που έγινε καλοκαίρι
- Σε αναβρασμό αγρότες και κτηνοτρόφοι – Πανελλαδική σύσκεψη σήμερα στη Νίκαια Λάρισας
- Ποιοι παραγωγοί βγαίνουν εκτός επιλεξιμότητας και χάνουν τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Μεσαρα: Σημαντική εκδήλωση για τις σύγχρονες τεχνολογίες στην αγροτική παραγωγή
Σχετικά άρθρα
- Με άδεια χέρια έφυγαν οι κτηνοτρόφοι από τη συνάντηση με Χατζηδάκη - Τσιάρα
- Αγροτικοί Σύλλογοι Κρήτης: Κάλεσμα σε γενική κινητοποίηση στο ΥΠΑΑΤ στις 11 Νοέμβρη
- Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σήμερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης
- Ο αγροτικός τομέας που στενάζει και η κρίσιμη επιλογή στην Περιφέρεια
- Αγρότες: Η επίσκεψη του Υπουργού στη Μεσαρα και οι δεσμέυσεις για πληρωμές





