Σφολιατάκια στριφτά με κρέμα τυρί
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
90 γρ κρέμα τυρί
50 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
1 πρέζα πιπέρι προαιρετικά
1 μικρό αυγό χτυπημένο
Οδηγίες
Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας και αλείφω το μισό με την κρέμα τυρί.
Πασπαλίζω πάνω στην κρέμα το τριμμένο τυρί, αν θέλω και με λίγο πιπέρι και σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο.
Πιέζω τη σφολιάτα να κολλήσουν τα 2 φύλλα και κόβω σε λωρίδες πλάτους 1,5 – 2 εκ.
Στριφογυρίζω κάθε λωρίδα ελικοειδώς και πιέζω τις άκρες της στο ταψί για να σταθεροποιηθεί.
Τις αλείφω με χτυπημένο αυγό μαζί με 1 κ. γ. νερό και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
Δείτε επίσης
- Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων των αγροτικών επιδοτήσεω
- Σε τροχιά κακοκαιρίας η Ελλάδα από σήμερα μέχρι το Σάββατο
- ΟΗΕ: Κάθε 10 λεπτά μια γυναίκα δολοφονείται από οικείο της πρόσωπο –Το σπίτι ο πιο επικίνδυνος χώρος
- Χρήσιμες συμβουλές λίγο πριν από τη Black Friday – Πώς θα κάνετε ασφαλείς αγορές
- Γιορτάζει σήμερα η Αγία Αικατερίνη-– Η συμβολή της στα γράμματα και στον Χριστιανισμό





