
Υλικά:
2 μελιτζάνες
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. νοστιμιά
450 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
2 φύλλα δάφνης
Για τη σύνθεση:
100 γρ. ντοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε βαζάκι
1 κ.σ. δυόσμο 1
κ.σ. βασιλικό
Για το dressing:
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. νοστιμιά
80 γρ. ταχίνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1 κ.σ. κύμινο
2-3 κ.σ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C στον αέρα. ο Κόβουμε τις μελιτζάνες κυδωνάτες και τις απλώνουμε σε ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω. Βάζουμε στο ταψί τα σκόρδα σε φέτες, το ελαιόλαδο, τη νοστιμιά και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τα μαυρομάτικα, τα φύλλα δάφνης και βράζουμε 20-25 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη σύνθεση: Στο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε τα μαυρομάτικα, τις μελιτζάνες, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, τον δυόσμο και τον βασιλικό ψιλοκομμένους.
Για το dressing Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο σε φέτες και χτυπάμε να σπάσουν. Προσθέτουμε τη νοστιμιά, το ταχίνι, τον χυμό από το λεμόνι, το κύμινο και ανακατεύουμε. Αν βγει πολύ πηχτό μπορούμε να αραιώσουμε με το νερό. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ελαιόλαδο.
Δείτε επίσης
- Γιατί γερνάμε απότομα στα 44 και ξανά στα 60 -Οι δύο κρίσιμες καμπές
- Αυτές είναι οι 3 τροφές που μειώνουν τη χοληστερίνη
- Η Νο1 συμβουλή των ειδικών στον κήπο για να βοηθήσουν τα φυτά σας να επιβιώσουν στον καύσωνα
- Ρυθμίστε πείνα και σάκχαρο με μια απλή διατροφική αλλαγή – Χωρίς να «κόψετε» τροφές
- Back to the future: Πως θα είναι η διατροφή μας σε 25 χρόνια;