Υλικά:
2 μελιτζάνες
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. νοστιμιά
450 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
2 φύλλα δάφνης
Για τη σύνθεση:
100 γρ. ντοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε βαζάκι
1 κ.σ. δυόσμο 1
κ.σ. βασιλικό
Για το dressing:
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. νοστιμιά
80 γρ. ταχίνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1 κ.σ. κύμινο
2-3 κ.σ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C στον αέρα. ο Κόβουμε τις μελιτζάνες κυδωνάτες και τις απλώνουμε σε ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω. Βάζουμε στο ταψί τα σκόρδα σε φέτες, το ελαιόλαδο, τη νοστιμιά και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τα μαυρομάτικα, τα φύλλα δάφνης και βράζουμε 20-25 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη σύνθεση: Στο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε τα μαυρομάτικα, τις μελιτζάνες, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, τον δυόσμο και τον βασιλικό ψιλοκομμένους.
Για το dressing Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο σε φέτες και χτυπάμε να σπάσουν. Προσθέτουμε τη νοστιμιά, το ταχίνι, τον χυμό από το λεμόνι, το κύμινο και ανακατεύουμε. Αν βγει πολύ πηχτό μπορούμε να αραιώσουμε με το νερό. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ελαιόλαδο.
Δείτε επίσης
- Πώς θα αποφύγουμε τα προβλήματα από τη διατροφική κραιπάλη των γιορτών
- Κατάθλιψη: Παγκόσμια μελέτη αποκαλύπτει τις τροφές, «ασπίδα»
- Γυμναστική για καλύτερη ποιότητα ζωής – Πότε να ξεκινήσετε
- Έρευνα: Ζούμε περισσότερο αλλά όχι και καλύτερα
- Καφές: Πώς επηρεάζει το εντερικό μικροβίωμα;