
Υλικά:
2 μελιτζάνες
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. νοστιμιά
450 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
2 φύλλα δάφνης
Για τη σύνθεση:
100 γρ. ντοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε βαζάκι
1 κ.σ. δυόσμο 1
κ.σ. βασιλικό
Για το dressing:
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. νοστιμιά
80 γρ. ταχίνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1 κ.σ. κύμινο
2-3 κ.σ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C στον αέρα. ο Κόβουμε τις μελιτζάνες κυδωνάτες και τις απλώνουμε σε ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω. Βάζουμε στο ταψί τα σκόρδα σε φέτες, το ελαιόλαδο, τη νοστιμιά και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τα μαυρομάτικα, τα φύλλα δάφνης και βράζουμε 20-25 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη σύνθεση: Στο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε τα μαυρομάτικα, τις μελιτζάνες, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, τον δυόσμο και τον βασιλικό ψιλοκομμένους.
Για το dressing Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο σε φέτες και χτυπάμε να σπάσουν. Προσθέτουμε τη νοστιμιά, το ταχίνι, τον χυμό από το λεμόνι, το κύμινο και ανακατεύουμε. Αν βγει πολύ πηχτό μπορούμε να αραιώσουμε με το νερό. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ελαιόλαδο.
Δείτε επίσης
- Οθόνες και παιδιά: Δεν μετράει μόνο το πόσο χρόνο περνάνε, αλλά το πώς
- Λαγουβάρδος: Οι θερμοκρασίες στην Μεσόγειο αυξάνονται ταχύτερα από κάθε άλλη περιοχή
- Ζέστη και νεύρα: Όσο ανεβαίνει το θερμόμετρο, τόσο ανεβαίνουν και οι τόνοι, λέει η επιστήμη
- Διαλειμματική νηστεία: Είναι καλύτερη από άλλα προγράμματα απώλειας βάρους;
- Πεπόνι: Πόσο θρεπτικό είναι και πότε θέλει προσοχή