Η αποκάλυψη από το Μανώλη Ορφανουδάκη έφερε... κατασχέσεις και ελέγχους

mesaralive.gr  17 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Η αποκάλυψη από το Μανώλη Ορφανουδάκη έφερε... κατασχέσεις και ελέγχους

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγα 24ωρα από τη δημοσιοποίηση του θέματος από τον πρόεδρο του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου και είχαμε αποτελέσματα

Μετά τα όσα δημοσιοποίησε ο κ. Μανώλης Ορφανουδάκης για την εισαγωγή ποσοτήτων ντομάτας εμφιβόλου ποιότητας από την Αλβανία και όχι μόνο. Έτσι μέσα στα επόμενα 24ωρα είχαμε ελέγχους στο Τελωνείο, αλλά και στην λαχαναγορά του Ρέντη.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ντομάτες από την Πολωνία, βάρους άνω των 8 τόνων ενώ δεν επιτράπηκε η είσοδος σε νταλίκες, στη χώρα μας. Ο κ. Ορφανουδάκης, μιλώντας τότε και στο mesaralive.gr είχε δηλώσει  ότι οι ποσότητες αυτές είναι ύποπτες, υπό την έννοια ότι οι Αλβανοί αγρότες δεν είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις οδηγίες της Ε.Ε. σε ότι αφορά την καλλιεργεια και τους ψεκασμούς.

Ετσι δεν μπορεί να είναι σίγουρος κανείς για το τι φτάνει στα πιάτα των καταναλωτών. Ενώ με δεδομένη τη χαμηλή τιμή τους, αφενός πλήττονται οι ντόπιοι παραγωγοί που βλέπουν αιδάθετες τις ποσότητες τους, αφετέρου, υπαρχουν έμποροι που αγοράζουν φτηνα αυτές τις ντομάτες και τις βαφτίζουν ελληνικές.

 

mesaralive.gr  17 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα