“Τουρισμός για όλους”: Παράταση έως το τέλος του 2021

  20 December, 2020 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
“Τουρισμός για όλους”: Παράταση έως το τέλος του 2021

Παράταση πήρε το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους " που έχει προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ.
'Όπως αναφέρεται στο άρθρο του νέου πολυνομοχεδίου που κατατέθηκε πρόσφατα στην Βουλή ,το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους" που έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 πήρε παράταση έως το τέλος του 2021.
Επισημαίνεται πως πολλοί δικαιούχοι του προγράμματος δεν αξιοποίησαν τα vouchers που είχαν στην κατοχή τους λόγω της πανδημίας και γι’ αυτό τον λόγο δόθηκε η παραπάνω παράταση.
Επίσης σημειώνεται πως τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται από το υπουργείο Τουρισμού για την αποπληρωμή των παρόχων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι ανεκχώρητα κι ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης και δεν δεσμεύονται ή συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο εν γένει.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά διαμονή διάρκειας 4 διανυκτερεύσεων σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές. Το ανώτατο ποσό επιδότησης είχε οριστεί στα 30 ευρώ κατ' άτομο/ανά διανυκτέρευση, ενώ ο δικαιούχος συμμετέχει πληρώνοντας το υπόλοιπο.

 

  20 December, 2020 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ