Στοχος η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσω του Τουρισμού
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Μανόλη Χνάρη στην Περιφέρεια Κρήτης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Σταύρος Τζεδάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης και ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Δημήτρης Κουμπαράκης.
Τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής, ήταν ιδιαιτέρως θετικά, καθώς ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο το πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης με τους συγκεκριμένους φορείς του τουρισμού.
Κοινή στόχευση όλων αποτελεί η ανάδειξη της Κρητικής διατροφής και η έμπρακτη διασύνδεση του τουριστικού τομέα με τον πρωτογενή, μέσω της διεύρυνσης της χρήσης τοπικών προϊόντων, στον μπουφέ των All Inclusive ξενοδοχείων.
Αυτό θα υλοποιηθεί, μέσω της πιστοποίησης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, με το σήμα «κρητική κουζίνα – κρητικές γεύσεις», προκειμένου τα ποιοτικά, πιστοποιημένα προϊόντα του νησιού μας μέσα από κρητικές συνταγές, να τα γνωρίσουν και να τα γευτούν τα εκατομμύρια των επισκεπτών της Κρήτης.
Δείτε επίσης
- «Φαμελιά Αστερουσίων»: Κορυφαία συλλογική προσπάθεια για το 2025 στην Ελλάδα!
- Τυμπάκι: Την ερχόμενη Τετάρτη η φωταγώση του χριστουγεννιάτικου δεντρου
- Κρήτη: Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για το μέλλον της ελαιοπαραγωγής
- Τυμπάκι: Ακύρωση της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης λόγω κακοκαιρίας
- Γ’ Εθνική: Άλλη μια ήττα για τον ΑΟΤ-Τα αποτελέσματα
Σχετικά άρθρα
- “Τουρισμός για όλους”: Παράταση έως το τέλος του 2021
- Τουρισμός: Αναγκαία η χάραξη νέας πολιτικής στην Ελλάδα μετα το φετινό πατατράκ
- Τουρισμός κι ΕΝΦΙΑ ανοίγουν τρύπα στον προϋπολογισμό
- Αύξηση 14% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις στο 9μηνο - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Κρήτη
- Ξεμπλοκάρουν μεγάλες επενδύσεις σε Ελούντα και Σητεία