Σφολιατάκια στριφτά με κρέμα τυρί
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
90 γρ κρέμα τυρί
50 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
1 πρέζα πιπέρι προαιρετικά
1 μικρό αυγό χτυπημένο
Οδηγίες
Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας και αλείφω το μισό με την κρέμα τυρί.
Πασπαλίζω πάνω στην κρέμα το τριμμένο τυρί, αν θέλω και με λίγο πιπέρι και σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο.
Πιέζω τη σφολιάτα να κολλήσουν τα 2 φύλλα και κόβω σε λωρίδες πλάτους 1,5 – 2 εκ.
Στριφογυρίζω κάθε λωρίδα ελικοειδώς και πιέζω τις άκρες της στο ταψί για να σταθεροποιηθεί.
Τις αλείφω με χτυπημένο αυγό μαζί με 1 κ. γ. νερό και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
Δείτε επίσης
- Έντονες βροχοπτώσεις στην Κρήτη – Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
- Εθελοντική αιμοδοσία στους Αγίους Δέκα την Κυριακή
- Πανελλήνιοι Αγώνες Σπάθης στον Δήμο Φαιστού
- Δήμος Φαιστού βραβείο για καινοτόμες εφαρμογές στη βιώσιμης ανάπτυξη και την ανακύκλωση
- Παραδίδονται οι δράστες του μακελειού στα Βορίζια





