Πατάτες με αυγά στον φούρνο της Αργυρώς
Υλικά
5 μέτριες πατάτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
100 gr φέτα
Λίγο σχοινόπρασο
7 μεγάλα αυγά
200 gr γιαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι
Χωριάτικη σαλάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις αραδιάζουμε σε ένα μικρό ταψί σε μία στρώση.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, την ντομάτα και 1 φλιτζ. νερό.
Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο, στους
200°C, στον αέρα για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια τις ξεσκεπάζουμε, τις ανακατεύουμε με κουτάλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα, να στεγνώσουν τελείως και να μείνουν με το λάδι τους.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας να διαλυθεί.
Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τη φέτα και το σχοινόπρασο και τις περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε το φαγητό για 15 λεπτά ακόμα να σταθεροποιηθεί το αυγό.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού το κόψουμε και το σερβίρουμε. Το συνοδεύουμε ιδανικά με χωριάτικη σαλάτα.
Δείτε επίσης
- Μήπως η τρίτη ηλικία έχει πρόβλημα με το ίντερνετ;
- Αλλαγές στον ΑΜΚΑ: Τι ισχύει με τη νέα εγκύκλιο, για τη δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους
- Στρατάκος: O «φραπές» έλεγε διάφορα, δεν τα έπαιρνα ως σοβαρά
- Δίκη για το predator: Στο βήμα πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ που παγιδεύτηκε με το λογισμικό
- 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης: Υπηρεσία Ψυχολογικής Υποστήριξης στο Κέντρο Υγείας Μοιρών





