Πατάτες με αυγά στον φούρνο της Αργυρώς
Υλικά
5 μέτριες πατάτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
100 gr φέτα
Λίγο σχοινόπρασο
7 μεγάλα αυγά
200 gr γιαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι
Χωριάτικη σαλάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις αραδιάζουμε σε ένα μικρό ταψί σε μία στρώση.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, την ντομάτα και 1 φλιτζ. νερό.
Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο, στους
200°C, στον αέρα για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια τις ξεσκεπάζουμε, τις ανακατεύουμε με κουτάλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα, να στεγνώσουν τελείως και να μείνουν με το λάδι τους.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας να διαλυθεί.
Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τη φέτα και το σχοινόπρασο και τις περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε το φαγητό για 15 λεπτά ακόμα να σταθεροποιηθεί το αυγό.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού το κόψουμε και το σερβίρουμε. Το συνοδεύουμε ιδανικά με χωριάτικη σαλάτα.
Δείτε επίσης
- Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων των αγροτικών επιδοτήσεω
- Σε τροχιά κακοκαιρίας η Ελλάδα από σήμερα μέχρι το Σάββατο
- ΟΗΕ: Κάθε 10 λεπτά μια γυναίκα δολοφονείται από οικείο της πρόσωπο –Το σπίτι ο πιο επικίνδυνος χώρος
- Χρήσιμες συμβουλές λίγο πριν από τη Black Friday – Πώς θα κάνετε ασφαλείς αγορές
- Γιορτάζει σήμερα η Αγία Αικατερίνη-– Η συμβολή της στα γράμματα και στον Χριστιανισμό





