Ροκφόρ: το βάζουμε στη μαγειρική με 8 πεντανόστιμους τρόπους
Το ροκφόρ, όπως και όλα τα μπλε τυριά, διχάζει γευστικά αλλά οι οπαδοί του είναι εκλεκτικοί και ομολογουμένως φανατικοί. Οι τελευταίοι γνωρίζουν πολύ καλά πως το δημοφιλές αυτό τυρί με καταγωγή από το γαλλικό χωριό Ροκφόρ-σιρ-Σουλζόν (Roquefort-sur-Soulzon) δεν αποτελεί μόνο ένα μοναδικό ορεκτικό αλλά και ένα υλικό, ιδανικό να απογειώσει γευστικά το πιάτο μας. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Δοκιμάστε να βάλετε το γλυκό ροκφόρ σε πράσινες σαλάτες, να το συνδυάσετε με ξηρούς καρπούς και φρέσκα ή ψημένα φρούτα, να το προσθέσετε ως τελευταία πινελιά σε αχνιστά ζυμαρικά, σε σούπες ή σε ένα λαχταριστό βουτυρένιο ριζότο και θα δείτε πως θα αρχίσετε να ψάχνετε καθημερινά αφορμές για να το βάλετε στο τραπέζι σας. Εμείς σας προτείνουμε 8 διαφορετικές συνταγές για να διαλέξετε την αγαπημένη σας.