Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια του Άκη
Συστατικά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, 500 γρ.
200 γρ. μανιτάρια champignon
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 κ.γ. αλεύρι γ.ό.χ.
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
250 γρ. νερό
4 κ.σ. ζωμό, με εκχύλισμα λευκού κρασιού
αλάτι
Για το σερβίρισμα
ρύζι
μαϊντανό
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Φοράμε γάντια και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε αλάτι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να μαριναριστούν καλά.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.
Τοποθετούμε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Βάζουμε το κοτόπουλο, σοτάρουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το θυμάρι, και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε ξανά το κοτόπουλο, προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό, και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε 5-6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Συνοδεύουμε με ρύζι και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δείτε επίσης
- Eπιδοτήσεις: Με υποσχέσεις για πληρωμές έφυγαν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης απο την Αθήνα
- Βορίζια: Στο Ηράκλειο ο Ν. Ανδρουλάκης για σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς
- Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας: Άδεια θρανία, κενά στρατόπεδα και έλλειψη εργαζομένων
- Το Oλοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου – Η τελευταία πράξη του δράματος
- Κεφτεδάκια γιουβέτσι





