Σουφλέ φούρνου-χωριάτικη

Υλικά
400 γρ Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO
28 γρ. αλάτι
1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα καρέ κομμένη στραγγισμένη
1 πράσινη πιπεριά καρέ κομμένη
60 γρ ελιές καλαμών σε ροδέλες
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ φέτα θρυμματισμένη
100 γρ ρεγκάτο τριμμένο
½ κ.γ. κρεμμύδι αποξηραμένο σκόνη
2 κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 4 λίτρα νερό, όταν βράσει ρίχνω 28 γρ αλάτι και τα Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO. Ανακατεύω, μειώνω την ένταση σε μέτρια, τα αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο (βλέπε συσκευασία).
Τα βγάζω από τη φωτιά, τα στραγγίζω και ανακατεύω με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Στο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με 2 κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι,1/2 κ.γ. ρίγανη, ½ κ.γ. κρεμμύδι αποξηραμένο.
Προσθέτω το γάλα, το γιαούρτι, 30 γρ τριμμένο ρεγκάτο, ανακατεύω και τα αφήνω στην άκρη.
Αλείφω το πυρίμαχο σκεύος 23x30 εκ με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω τη βάση και τα τοιχώματα με τριμμένη φρυγανιά.
Ρίχνω στο σκεύος τα βρασμένα Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO μαζί με το μείγμα του μπολ, την πιπεριά, την ντομάτα, τις ελιές, 130 γρ φέτα θρυμματισμένη και 40 γρ τριμμένο ρεγκάτο.
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί να γίνει το μείγμα ομοιογενές και τελειώνω θρυμματίζοντας από πάνω την υπόλοιπη φέτα και το υπόλοιπο ρεγκάτο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω αμέσως στα πιάτα!
Δείτε επίσης
- Τέλος τα social media για παιδιά ηλικίας μέχρι 15 χρόνων από Οκτώβριο, θα κλειδώνουν αυτόματα
- Βουλή: Αύριο στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για τα έτη 2022 και 2023
- Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. πατέρας και γιοςγια το επεισόδιο με τα μαχαίρια στα Καπαριανά - Όσα υποστήριξαν
- ΤΑΕ Μεσαράς: σύλληψη 26χρονου μετά από έφοδο σε ποιμνιοστάσιο
- Κούρσα δράσης από την Κυβέρνηση για να πληρωθούν οι αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ