Πολλά τα χρέη για το νερό στο Δήμο Φαιστού - Τι αναφέρει ο Δήμαρχος

mesaralive.gr  27 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πολλά τα χρέη για το νερό στο Δήμο Φαιστού - Τι αναφέρει ο Δήμαρχος

Στο Δήμο Φαιστού όπως και σε άλλους Δήμους του νησιού το πρόβλημα ειναι έντονο

Οικονομική «πληγή», η οποία απασχολεί και το Δήμο Μοιρών είναι τα χρεη και οι οφειλές των πολιτών για το νερό, αλλά και η απώλεια του.

Στο Δήμο Φαιστού, λοιπόν, όπως και σε άλλους Δήμους του νησιού το πρόβλημα ήταν εξίσου έντονο. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Αρμουτάκη Η ζημιά για το Δήμο ήταν περίπου 650.000 ευρώ ετησίως από κλοπές και διαρροές. 

Την ίδια ώρα υπαρχουν και περίπου 2 εκ. ευρώ για οφειλές για το νερό.

Για αυτό ο Δήμαρχος Γιώργος Αρμουτάκης με νομοσχέδιο, για το οποίο πίεσε και έτρεξε ο ίδιος, πέτυχε ώστε η διαχείριση του νερού να περάσει κατά 80% στα 4 ΤΟΕΒ του Δήμου, με στόχο την σωστότερη λειτουργία της όλης διαδικασίας.

Όπως σημειώνει και ο ίδιος, το θέμα της διαχείρισης του νερού είναι ένα μεγάλο «αγκάθι» και δυστυχώς όπως αναφέρει, τα πράγματα είναι δύσκολο να ελεγχθούν από τον εκάστοτε Δήμο. «Αυτό που απαιτείται είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για να πετύχουμε ολοι», τονίζει.

Και συνεχίζει: «Το θέμα είναι να γίνεται σωστή διαχείριση. Εμείς είδαμε ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε ως Δήμος την κατάσταση για αυτό και περάσαμε το 80% της διαχείρισης στα 4 ΤΟΕΒ, Τυμπακίου, Μοιρών, Πόμπιας και Ζαρού.

Διακανονίζουμε συνεχώς χρέη των πολιτών και πιστεύω ότι η κατασταση θα ομαλοποιηθεί τελείως στο μέλλον», καταλήγει

 

mesaralive.gr  27 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα