Πιερρακάκης: Μέχρι και η Βόρεια Κορέα έχει ιδιωτικό πανεπιστήμιο

  08 December, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Πιερρακάκης: Μέχρι και η Βόρεια Κορέα έχει ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Στη συμφωνία με την Τουρκία στον τομέα της Παιδείας, στη διακρατική συμφωνία με την Κύπρο για αναγνώριση τίτλων σπουδών και τις αγκυλώσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων αναφέρθηκε, κατά την ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή (8/12), ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Για το θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων και τη στάση της αντιπολίτευσης σε αυτό, ο κ. Πιερρακάκης είπε στην Ολομέλεια:

«Η Κίνα διοικείται από κομμουνιστικό κόμμα, έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια. Λέγαμε σαν ανέκδοτο στις παρέες πως μόνο η Ελλάδα και η Βόρειος Κορέα δεν έχουν μη κρατικά πανεπιστήμια. Λοιπόν, ενημερώνω το Σώμα πως η Βόρειος Κορέα έχει μη κρατικό, ιδιωτικό πανεπιστήμιο, στην Πιονγκγιάνγκ. Αλλά εμείς ακόμη… Έχουμε ιδεολογικές αντιθέσεις. Η κυβέρνηση της Βορείου Κορέας δεν έχει. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας σε αυτό. Πρέπει να συζητήσουμε το πώς θα κάνουμε αυτό το βήμα».

Πιερρακάκης για τη συνεργασία με την Τουρκία
Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με την Τουρκία, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε πως «στο πλαίσιο των καλών πρακτικών και της θετικής ατζέντας, ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα μπορούσε ο ένας να αναγνωρίζει τα πτυχία επαγγελματικής εκπαίδευσης, δηλαδή των ΙΕΚ, του άλλου».


Αναφορικά με τη διακρατική συμφωνία με την Κύπρο, ο υπουργός είπε «η "καλύτερη καλή πρακτική" που μπορούμε να υιοθετήσουμε από την Κύπρο είναι να μη χρειάζεται να σκηνοθετούμε περιττές διαφωνίες όταν πρόκειται για την πολιτική μας για την Παιδεία. Τα πράγματα έχουν ωριμάσει και πρέπει να πατήσουμε γκάζι και όχι φρένο στην Παιδεία». Κάλεσε όλα τα κόμματα να επιδείξουν ανοιχτό πνεύμα, επικαλούμενος το παράδειγμα της Μεγαλονήσου, «όπου το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ, δύο εκ διαμέτρου αντίθετα κόμματα, συμφώνησαν για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Το κρατώ ως καλύτερη πρακτική, ας διδαχτούμε από αυτό».

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  08 December, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα