Οι μεζέδες της Λαμπρής: 23 λιχουδιές για το Πάσχα
Μπορεί όλο τον χρόνο να περιμένουμε το σουβλιστό αρνί του Πάσχα, έλα όμως που στο τραπέζι της Λαμπρής συχνά την παράσταση καταφέρνουν να κλέβουν τα «τριγύρω», όλοι εκείνοι οι μερακλίδικοι κρεατομεζέδες που ανοίγουν την όρεξη και δίνουν το σύνθημα της γιορτής. Επειδή έχουν τα κόλπα τους και τα μυστικά τους, μαζέψαμε εδώ μερικές από τις αγαπημένες μας συνταγές για επιτυχημένα μαγειρέματα.
Ο δημοφιλέστερος μεζές του πασχαλινού τραπεζιού, το κοκορέτσι, μπορεί να φαίνεται δύσκολη υπόθεση αλλά δεν είναι, αν ακολουθήσει κανείς μερικούς βασικούς κανόνες στην επιλογή των υλικών. Λεπτομερείς οδηγίες βήμα-βήμα και μερικά μικρά μυστικά θα εξασφαλίσουν το λαχταριστό αποτέλεσμα. Και έπειτα υπάρχουν και οι παραλλαγές -από κοκορέτσι σε τηγανιά μέχρι κοκορέτσι σε τερίνα με ρίγανη, σκόρδο και λεμόνι.
Πανηγυριώτικος μεζές, η κοκκινιστή κατσικίσια συκωταριά, βρίσκει άνετα τη θέση της στο πασχαλινό τραπέζι, σερβιρισμένη με ξινό τραχανά, το ίδιο και οι θεσσαλικοί τζιγεροσαρμάδες. Μαθαίνουμε ακόμη πώς να ετοιμάσουμε στο σπίτι τα περίφημα φρυγαδέλια του «Βλάσση». Από τα φτωχικά παριανά τραπέζια της παράδοσης ορεγόμαστε τη «διάντα», ένα κυριακάτικο πιάτο με συκωταριά στιφάδο και γλυκό κρασί. Η αξιώτικη λεμονάτη συκωταριά, τα πολίτικα συκωτάκια λαδορίγανη με το γιαούρτι και την πάπρικα έρχονται και αυτά από την παράδοση, ενώ διαφορετικές μαγειρικές επιρροές μάς οδηγούν σε φρέσκες ιδέες όπως μια ανάποδη ταρτ τατέν με συκωταριά η οποία είναι τόσο νόστιμη όσο φαίνεται.
Δείτε 23 συνταγές για πασχαλινούς κρεατομεζέδες
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις