Οι Μεσαρίτες στην συνάντηση με τον Υπουργό

  23 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Οι Μεσαρίτες στην συνάντηση με τον Υπουργό

Όπως έγραψε το mesaralive.gr μετά από μια ουσιαστική συζήτηση που έγινε στη διάρκεια της συνάντησης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι των αγροτών από την Κρήτη και ο κ. Μάκης Βορίδης, κατέληξαν σε μια σειρά από συμπεράσματα.

Σε αυτήν συμμετείχαν και Μεσαρίτες εκπρόσωποι. Ανάμεσα στους παρευρισκομενους ήταν ο Γιώργος Ξυλούρης από τον Συνεταιρισμό Κόφινα από την Ένωση και οι αντιδήμαρχοι Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης και Αντώνης Κωνσταντουλάκης.

Τι ειπώθηκε

Ο μόνος τρόπος για την αποζημίωση των αγροτών είναι να αποδειχθεί ότι η ζημιά στις καλλιέργειες του νησιού, είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Με βάση λοιπόν τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση, θα πρέπει να γινει άμεσα καταγραφή των ζημιών με ταυτόχρονη τεκμηρίωση των αιτίων για την καταστροφή.

Μόλις διαπιστωθεί το εύρος της ζημιάς θα γνωρίζουμε και προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί το Υπουργείο για την αποζημίωση. Τα σενάρια είναι δύο: Η αποζημίωση είτε μέσω των de minimis ή η αποζημίωση  να έρθει μέσα από τα de minimis και ένα ποσό που θα προκύψει μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που τονίστηκε είναι πως πρέπει να «τρέξουν» οι διαδικασίες και μέχρι την άφιξη του Υπουργού στην Κρήτη, το απόγευμα της 4ης Δεκεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο Υπουργός θα περιμένει αποτελέσματα και εξελίξεις ως τις 5 Δεκεμβρίου, όπου θα γίνει στο Ηράκλειο, μια ευρεία σύσκεψη, καθώς - όπως έχει τονιστεί - όσο πιο γρήγορα γίνει η καταγραφή, τόσο πιο γρήγορα θα έχουμε και νέα για την αποζημίωση των παραγωγών

 

  23 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα