Μουσταλευριά, σουτζούκι, κιοφτέρια: Ιστορία και συνταγές για τα παραδοσιακά γλυκά της Κρήτης
Ένα από τα παλαιότερα γλυκίσματα που παρασκεύαζαν και προσέφεραν οι νοικοκυρές στην Κρήτη ήταν το σουτζούκι.
Ουσιαστικά πρόκειται για τη γνωστή μας μουσταλευριά με καρύδια ενώ από την μουσταλευριά κατασκευάζονταν και τα κιοφτέρια που καταναλώνονταν αποξηραμένα τους χειμερινούς μήνες.
Με ένα τσουκάλι λοιπόν τρία γλυκά, η φρέσκια μουσταλευριά, η αποξηραμένη μουσταλευριά (κιοφτέρια) και του σουτζούκι.
Πρώτη ύλη ο μούστος και συνταγή επιτυχίας το χώμα! Γιατί αν δεν «κόψεις» το μούστο με ασπρόχωμα το γλυκό δεν είναι το ίδιο επιτυχημένο, όπως αυτό της παραδοσιακής συνταγής.
Δείτε επίσης
- Το λαχανικό που μειώνει το φούσκωμα
- Μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας,εγκεφαλικού και καρκίνου- Για ποιο συστατικό πρόκειται;
- Ποιος είναι ο συνδυασμός που κάνει το έντερο «χαρούμενο»
- Αυτό είναι το Νο 1 μυστικό για να κάψεις το λίπος στην κοιλιά, σύμφωνα με γυμναστή
- 3 μυστικά για να μην ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε