Μουσταλευριά, σουτζούκι, κιοφτέρια: Ιστορία και συνταγές για τα παραδοσιακά γλυκά της Κρήτης

Ένα από τα παλαιότερα γλυκίσματα που παρασκεύαζαν και προσέφεραν οι νοικοκυρές στην Κρήτη ήταν το σουτζούκι.
Ουσιαστικά πρόκειται για τη γνωστή μας μουσταλευριά με καρύδια ενώ από την μουσταλευριά κατασκευάζονταν και τα κιοφτέρια που καταναλώνονταν αποξηραμένα τους χειμερινούς μήνες.
Με ένα τσουκάλι λοιπόν τρία γλυκά, η φρέσκια μουσταλευριά, η αποξηραμένη μουσταλευριά (κιοφτέρια) και του σουτζούκι.
Πρώτη ύλη ο μούστος και συνταγή επιτυχίας το χώμα! Γιατί αν δεν «κόψεις» το μούστο με ασπρόχωμα το γλυκό δεν είναι το ίδιο επιτυχημένο, όπως αυτό της παραδοσιακής συνταγής.
Δείτε επίσης
- Η τροφή που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε βαθιά, με φυσικό τρόπο
- Αυτές είναι οι 3 μεγαλύτερες πηγές ευτυχίας του ανθρώπου
- 10 αγιορείτικες συνταγές με ψάρι για την Κυριακή των Βαΐων
- Η «πιο υγιεινή διατροφή στον κόσμο» μειώνει τις φλεγμονές σε δύο εβδομάδες λένε οι επιστήμονες
- Μελέτη: 4 βασικές τροφές (και 2 απαγορευμένες) για να ζήσετε περισσότερο