Μουσταλευριά, σουτζούκι, κιοφτέρια: Ιστορία και συνταγές για τα παραδοσιακά γλυκά της Κρήτης
Ένα από τα παλαιότερα γλυκίσματα που παρασκεύαζαν και προσέφεραν οι νοικοκυρές στην Κρήτη ήταν το σουτζούκι.
Ουσιαστικά πρόκειται για τη γνωστή μας μουσταλευριά με καρύδια ενώ από την μουσταλευριά κατασκευάζονταν και τα κιοφτέρια που καταναλώνονταν αποξηραμένα τους χειμερινούς μήνες.
Με ένα τσουκάλι λοιπόν τρία γλυκά, η φρέσκια μουσταλευριά, η αποξηραμένη μουσταλευριά (κιοφτέρια) και του σουτζούκι.
Πρώτη ύλη ο μούστος και συνταγή επιτυχίας το χώμα! Γιατί αν δεν «κόψεις» το μούστο με ασπρόχωμα το γλυκό δεν είναι το ίδιο επιτυχημένο, όπως αυτό της παραδοσιακής συνταγής.
Δείτε επίσης
- Κολλαγόνο: 10 τροφές με αντιγηραντική δράση
- Η σημασία της τακτικής άσκησης και της φυσικής δραστηριότητας για την ευεξία και τη μακροζωία
- Ανοσοποιητικό σύστημα: 5 τροφές για να είναι ισχυρό
- Έρευνα: Αυτό είναι το ένα συστατικό στη διατροφή που μας μεγαλώνει πριν την ώρα μας
- Τι να προσέξεις το φθινόπωρο αν ταλαιπωρείσαι από έντονη τριχόπτωση