Μουσταλευριά, σουτζούκι, κιοφτέρια: Ιστορία και συνταγές για τα παραδοσιακά γλυκά της Κρήτης

Ένα από τα παλαιότερα γλυκίσματα που παρασκεύαζαν και προσέφεραν οι νοικοκυρές στην Κρήτη ήταν το σουτζούκι.
Ουσιαστικά πρόκειται για τη γνωστή μας μουσταλευριά με καρύδια ενώ από την μουσταλευριά κατασκευάζονταν και τα κιοφτέρια που καταναλώνονταν αποξηραμένα τους χειμερινούς μήνες.
Με ένα τσουκάλι λοιπόν τρία γλυκά, η φρέσκια μουσταλευριά, η αποξηραμένη μουσταλευριά (κιοφτέρια) και του σουτζούκι.
Πρώτη ύλη ο μούστος και συνταγή επιτυχίας το χώμα! Γιατί αν δεν «κόψεις» το μούστο με ασπρόχωμα το γλυκό δεν είναι το ίδιο επιτυχημένο, όπως αυτό της παραδοσιακής συνταγής.
Δείτε επίσης
- Μακροζωία: Έξι καθημερινά βήματα που χαρίζουν χρόνια ζωής
- Γιατί γερνάμε απότομα στα 44 και ξανά στα 60 -Οι δύο κρίσιμες καμπές
- Αυτές είναι οι 3 τροφές που μειώνουν τη χοληστερίνη
- Η Νο1 συμβουλή των ειδικών στον κήπο για να βοηθήσουν τα φυτά σας να επιβιώσουν στον καύσωνα
- Ρυθμίστε πείνα και σάκχαρο με μια απλή διατροφική αλλαγή – Χωρίς να «κόψετε» τροφές