Μουσταλευριά, σουτζούκι, κιοφτέρια: Ιστορία και συνταγές για τα παραδοσιακά γλυκά της Κρήτης

Ένα από τα παλαιότερα γλυκίσματα που παρασκεύαζαν και προσέφεραν οι νοικοκυρές στην Κρήτη ήταν το σουτζούκι.
Ουσιαστικά πρόκειται για τη γνωστή μας μουσταλευριά με καρύδια ενώ από την μουσταλευριά κατασκευάζονταν και τα κιοφτέρια που καταναλώνονταν αποξηραμένα τους χειμερινούς μήνες.
Με ένα τσουκάλι λοιπόν τρία γλυκά, η φρέσκια μουσταλευριά, η αποξηραμένη μουσταλευριά (κιοφτέρια) και του σουτζούκι.
Πρώτη ύλη ο μούστος και συνταγή επιτυχίας το χώμα! Γιατί αν δεν «κόψεις» το μούστο με ασπρόχωμα το γλυκό δεν είναι το ίδιο επιτυχημένο, όπως αυτό της παραδοσιακής συνταγής.
Δείτε επίσης
- Διαλειμματική νηστεία: Είναι καλύτερη από άλλα προγράμματα απώλειας βάρους;
- Πεπόνι: Πόσο θρεπτικό είναι και πότε θέλει προσοχή
- Η καλύτερη ώρα για να φάτε δείπνο, σύμφωνα με τους ειδικούς για τη μακροζωία
- Τροφές φουλ στα αντιοξειδωτικά
- Οι πέντε τροφές που προτείνουν οι ειδικοί για την ενδυνάμωση του εγκεφάλου