Μοναδική, αφράτη τραχανόπιτα! Από τις πιο νόστιμες πίτες
Έλα να δούμε μαζί πως θα φτιάξουμε μία πολύ νόστιμη τραχανόπιτα σε περίπτωση που δεν έχεις δοκιμάσει να κάνεις μέχρι σήμερα. Είναι τόσο νόστιμη που θα την φτιάχνεις συνέχεια. Καλή απόλαυση!
Η Συνταγή / Φώτο είναι από την κ. Ρουλα Λυρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Υλικά – Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 2 κούπες κολοκύθι που έχουμε προηγουμένως τρίψει και στραγγίξει.
Παράλληλα προσθέτουμε:
2 κούπες τραχανά γλυκό
4 αυγά
700 γρ. γάλα
1 κούπα φέτα, (ή και λίγο παραπάνω)
Μισή κουπα λάδι
Μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Κατόπιν ανακατεύομε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα να σταθεροποιηθεί για περίπου 20 λεπτά.
Εν συνεχεία, ρίχνουμε λάδι και λίγο σιμιγδάλι στην βάση από το μεγάλο ταψί της κουζίνας μας και στρώνουμε από πάνω το μείγμα.
Ρίχνουμε και λίγο λαδάκι από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μέχρι η τραχανόπιτα μας να ροδίσει!
Στη συνέχεια δες μία επίσης πολύ νόστιμη συνταγή για τυρόπιτα, την οποία την κάνουμε όταν ο χρόνος μας είναι περιορισμένος με γεύση που θα την θυμάσαι για πολύ καιρό!
Υλικά – Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα πακέτο φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε λωρίδες.
Έπειτα, παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε:
4 αυγά
200 γρ. ανθρακούχο νερό
400 γρ. γιαούρτι
100 γρ. καλαμποκελαιο
400 γρ. φέτα σπασμένη
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Στην πορεία ρίχνουμε στο μπολ και τις λωρίδες από το φύλλο κρούστας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος, λαδώνουμε το ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μέχρι η τυρόπιτα να ροδίσει, (περίπου 45 λεπτά – εξαρτάται από τον κάθε φούρνο).
Έτοιμη η τυρόπιτα μας! Καλή απόλαυση!
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο