Μακαρόνια µε ντοµατίνια και ξινοµυζήθρα
Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
Για τα μακαρόνια με ντοματίνια και ξινοµυζήθρα
500 γρ. λιγκουίνι
500 γρ. ντοματίνια μακρόστενα
2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα/ες ζάχαρη
250 γρ. ξινομυζήθρα
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για σίγουρη επιτυχία
Για τα μακαρόνια µε ντοµατίνια
Κόβουμε πρώτα τα ντοματίνια στη μέση.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ να μαραθούν.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και την κάππαρη.
Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.