Κρήτη: Αυτή είναι η λύση για τους χιλιάδες τόνους αδιάθετου λαδιού
Την ώρα που η ελαιοκομική περίοδος έχει ξεκινήσει και επίσημα, βρέθηκε και η λύση για την απορρόφηση των περίπου 10.000 τόνων ελαιολάδου που είναι ακόμη αδιάθετο και φυλαγμένο στις αποθήκες των ιδιωτών παραγωγών.
Η εταιρεία Cretan Mill σε συνεργασία με την Ένωση Ηρακλείου, με ανακοίνωση τους, κάνουν γνωστό στους ελαιοπαραγωγούς πως μπορούν να παραδίδουν το περσινό τους λάδι, χωρίς να προσμετράται η παλαιότητά του, παρά μόνο η οξύτητα του.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή απόφαση, η οποία πάρθηκε με κριτήριο τους ελαιοπαραγωγούς και είναι η πρώτη φορά που εταιρεία προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, έμπρακτης στήριξης των αγροτών.
Οι ελαιοπαραγωγοί θα μπορούν να παραδίδουν το παλιό τους λάδι ως τις 10 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου «Cretan - Mill» Μιχάλη Αλμπαντάκη, η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε άμεσα, είτε όποτε θελήσει ο ίδιος ο παραγωγός.
«Στα πλαίσια της συνεργασίας με την Ένωση Ηρακλείου και επειδή αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα με το αδιάθετο ελαιόλαδο των παραγωγών αποφασίσαμε να δώσουμε λύση σε αυτό το θέμα. Η απάντηση δόθηκε σήμερα. Έτσι οι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα ως τις 10 Νοεμβρίου να παραδώσουν στις εγκαταστάσεις της ΈΑΣΗ στη ΒΙΠΕ το ελαιόλαδο τους, από το οποίο θα μετράται μόνο η οξύτητα και όχι η παλαιότητα, αρκεί αυτό να είναι της περσινής ελαιοκομικής περιόδου», τονίζει ο ίδιος ο κ. Αλμπαντάκης.
Το πόσο σημαντική είναι αυτή η εξέλιξη για τους ελαιοπαραγωγούς, διαπιστώνεται από το γεγονός πως ως σήμερα, 10.000 τόνοι - ίσως και περισσότεροι - σε όλη την Κρήτη, είναι ακόμη προς διάθεση, με τους αγρότες να μην μπορούν να βρουν τρόπο να πουλήσουν το ελαιόλαδό τους.
Σε μια χρονιά σαν αυτή που κλείνει ουσιαστικά αυτές τις μέρες, μετά και την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου για την περίοδο 2018 - 2019, η ανακοίνωση αυτή είναι σίγουρα μιας μοναδικής τάξης ευκαιρία για τους παραγωγούς προκειμένου να πουλήσουν το παλιό τους λάδι.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- H ισχύς εν τη ενώσει για μια καλύτερη παραγωγή ελαιοκάρπου και ελαιολάδου
- Κρήτη: Αλλαγές στην ελαιοκαλλιέργεια φέρνει η απαγόρευση δραστικής ουσίας
- Αυτή είναι η ανώτερη τιμή για το λάδι στις ελάχιστες αγοραπωλησίες που γίνονται
- Τί γίνεται με τις αγροτικές επιδοτήσεις και το μέλλον τους
- «Χαμηλές πτήσεις» για το κρητικό λάδι, την περίοδο του…κορωνοϊού – Πως διαμορφώνεται η αγορά