Κοφτό μακαρονάκι με αβοκάντο, ζαμπόν και γιαουρτόσαλτσα

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4
400 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1 αβοκάντο ώριμο, σε μικρούς κύβους
200 γρ. ζαμπόν μπούτι, σε κυβάκια
1 μέτριο κολοκύθι, σε λεπτά μπαστουνάκια
1 πιπεριά τσίλι, φρέσκια ή αποξηραμένη, ψιλοκομμένη, ή 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο σε νιφάδες
1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας (κοφτές) γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
1 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για το κοφτό μακαρονάκι με αβοκάντο, ζαμπόν και γιαουρτόσαλτσα ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το αβοκάντο, το ζαμπόν, το κολοκύθι και την καυτερή πιπεριά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Περιχύνουμε με τη γιαουρτόσαλτσα, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Ένα ξεχωριστό μουσικό project από τη Σχολή «Μαέστρο» και τον Μιχάλη Μαρακομιχελάκη
- Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σήμερα στη Μεσαρά
- Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου: αυλαία των αθλητικών του εκδηλώσεων με τη λήξη του Beach volley
- Πνευματικό Κέντρο Ζαρού: η μουσικοθεατρική αφήγηση «Ελένη» την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025
- Εργασίες αναβάθμισης των σχολικών υποδομών του Δήμου Φαιστού