Φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο με ντοματίνια και γραβιέρα

Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
1 κ.σ.
ελαιόλαδο
2 κ.σ.
κρέμα βαλσάμικου
1
ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
1
καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμενη (προαιρετικά)
Λίγη
φρέσκια ρίγανη
Λίγο
φρέσκο θυμάρι
4
φιλέτα κοτόπουλο στήθος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
300 gr
ντοματίνια κομμένα στη μέση
2-3
φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ή ένα ξερό κρεμμύδι)
4 κ.σ.
κρέμα βαλσάμικου
2 κ.σ.
λιωμένο βούτυρο
2
σπασμένες σκελίδες σκόρδο
Από λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό-θυμάρι και ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
4 κ.σ.
τριμμένη γραβιέρα
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε πρώτα τα φιλέτα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για την μαρινάδα του κοτόπουλου, δηλαδή το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου, αλάτι, πιπέρι, βότανα, σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
Τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στο μπολ τα φιλέτα κοτόπουλο και κάνουμε ελαφρύ μασάζ να πάει παντού η μαρινάδα.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στον πάγκο για 10-15′.
ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί. Ντοματίνια, σκόρδο, κρεμμύδι, βότανα, αλατοπίπερο, κρέμα βαλσάμικου και το βούτυρο λιωμένο.
Τα ανακατεύουμε με τα χέρια καλά και τα απλώνουμε στη βάση του ταψιού για το φιλέτο κοτόπουλο.
Πάνω ακουμπάμε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200-210°C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 25′.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2-3′ επιπλέον, ώστε να λιώσει το τυρί.
Σερβίρεται ζεστό, με σαλάτα εποχής και φρέσκο τραγανό ψωμί.
Δείτε επίσης
- Έντερο: Τι το βλάπτει και τι το βοηθά;
- Συμφωνία ειρήνης και όχι εκεχειρίας: Η απότομη αλλαγή στάσης Τραμπ στο ουκρανικό μετά τη συνάντηση
- Αρνί ρολό στο φούρνο με πατάτες και κεφαλογραβιέρα
- Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Νέοι κανόνες με αλλαγές σε ΦΠΑ, τέλη και υποχρεώσεις ιδιοκτητών
- Κρίση εμπιστοσύνης και κρίση εκπροσώπησης – Οι πληγές του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ στο πολιτικό σύστημα