Εργασίες αναβάθμισης των σχολικών υποδομών του Δήμου Φαιστού

  29 July, 2025 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εργασίες αναβάθμισης των σχολικών υποδομών του Δήμου Φαιστού

Σημαντική η πρόοδος που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στις εργασίες αναβάθμισης σχολικών μονάδων του Δήμου Φαιστού. Οι τεχνικές παρεμβάσεις που υλοποιούνται έχουν στόχο τη δημιουργία ασφαλών, σύγχρονων και λειτουργικών σχολείων, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες της μαθητικής κοινότητας.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου πραγματοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αντικατάσταση παλαιών μονώσεων και την τοποθέτηση νέων, εργασίες στεγάνωσης, ανακαίνιση και κατασκευή νέων χώρων υγιεινής, επιδιορθώσεις σε τοιχοποιίες, αποκατάσταση προβλημάτων υγρασίας, ασφαλτοστρώσεις σε εξωτερικούς-αύλειους χώρους, γενικότερες επισκευές, εργασίες αισθητικής και λειτουργικής βελτίωσης, που είχαν διαπιστωθεί στα σχολικά κτίρια, με στόχο την πλήρη αναβάθμιση των σχολικών υποδομών.

 

Πιο συγκεκριμένα, εργασίες εκτελούνται σε τρία σχολεία που είχαν ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα ανακαίνισης σχολικών κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου», όπου πρόκειται για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καπαριανών, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου και το ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου.

Επιπλέον, παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Σχολείο Πόμπιας, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν στο Δημοτικό Σχολείο Ζαρού και Νηπιαγωγείο Ζαρού, όπως επίσης υλοποιούνται και στο Γυμνάσιο Τυμπακίου με συγχρηματοδότηση από τον Δήμο και την Περιφέρεια Κρήτης.

Εκτός από τις παραπάνω παρεμβάσεις, ταυτόχρονα αναμένονται και νέες εντάξεις έργων, καθώς έχει ήδη κατατεθεί πρόταση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών στο «Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027», ενώ ετοιμάζεται προς υποβολή στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων Δημόσιου Τομέα» η τεχνική έκθεση για το Γυμνάσιο Μοιρών.

 

Ο Δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, τόνισε: «Η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου μας, ήταν μια από τις δεσμεύσεις μας. Ήδη σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις σε πολλές σχολικές μονάδες, που για χρόνια παρέμεναν χωρίς τις απαραίτητες συντηρήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω την τεχνική μας υπηρεσία, την Περιφέρεια Κρήτης και όλους όσοι συμβάλλουν καθημερινά στην προσπάθεια αυτή».
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Φασομυτάκης, δήλωσε: «Η δέσμευση που είχε δοθεί στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πριν μερικούς μήνες, για ένταξη πολλών σχολείων σε ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα αναβάθμισης, γίνεται πλέον πράξη. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν ξεκινήσει εργασίες σε σημαντικό αριθμό σχολικών μονάδων, ενώ συνεχίζονται οι επιπλέον εντάξεις σε προγράμματα που θα επιτρέψουν την περαιτέρω βελτίωση των εκπαιδευτικών κτιρίων. Δουλεύουμε συστηματικά, με στόχο να μην υπάρχει ούτε ένα σχολείο που να μην ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών».
 

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  29 July, 2025 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα