Κοφτό μακαρονάκι με αβοκάντο, ζαμπόν και γιαουρτόσαλτσα

gastronomos.gr  30 July, 2025 ΑΡΘΡΑ
Κοφτό μακαρονάκι με αβοκάντο, ζαμπόν και γιαουρτόσαλτσα


20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

 400 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
 1 αβοκάντο ώριμο, σε μικρούς κύβους
 200 γρ. ζαμπόν μπούτι, σε κυβάκια
 1 μέτριο κολοκύθι, σε λεπτά μπαστουνάκια
 1 πιπεριά τσίλι, φρέσκια ή αποξηραμένη, ψιλοκομμένη, ή 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο σε νιφάδες
 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
 2 κουτ. σούπας (κοφτές) γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
 1 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
 70 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για το κοφτό μακαρονάκι με αβοκάντο, ζαμπόν και γιαουρτόσαλτσα ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το αβοκάντο, το ζαμπόν, το κολοκύθι και την καυτερή πιπεριά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Περιχύνουμε με τη γιαουρτόσαλτσα, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

 

gastronomos.gr  30 July, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα