Κεφτέδες αρνίσιοι με μυρωδικά και ούζο

gastronomos.gr  16 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Κεφτέδες αρνίσιοι με μυρωδικά και ούζο


20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

 600 γρ. αρνίσιος κιμάς από μπούτι
 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
 1 αυγό
 4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
 2 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
 5 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
 2 κουταλιές της σούπας ούζο
 60 ml ελαιόλαδο
 αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τους αρνίσιους κεφτέδες με μυρωδικά και ούζο, πρώτα προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε βαθύ μπολ και αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, το ούζο και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ. περίπου και τους πιέζουμε να γίνουν ελαφρώς πλακέ.
Τους απλώνουμε στο ταψί και φουρνίζουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ.
Ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν όμορφα.
Ξεφουρνίζουμε και τους βάζουμε σε πιατέλα.
Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και σερβίρουμε.

 

gastronomos.gr  16 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα