Κατσικάκι με μαράθια

Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
Για το κατσικάκι με μαράθια
1½ kg κατσικάκι σε μερίδες
2 λεμόνια
½ φλ. ελαιόλαδο
12 άγριες αγκινάρες, καθαρισμένες
5 πατάτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελ. σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3-4 κλων. άγριο μάραθο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, πάνω και κάτω αντίσταση.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις μερίδες του κρέατος και στύβουμε από πάνω τα λεμόνια, αλείφοντας να πάει παντού ο χυμός.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις ρίχνουμε στο μπολ με το κατσικάκι.
Προσθέτουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες, τα κρεμμύδια, ξερό και φρέσκα, το σκόρδο, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με 1 φλιτζ. νερό και με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
Βάζουμε στο ταψί τα κλωνάρια μάραθου. Τοποθετούμε από πάνω όλα τα υλικά απλώνοντάς τα, να μοιραστούν ομοιόμορφα.
Προσθέτουμε τα υγρά που έχουν μείνει στο μπολ.
Καλύπτουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σφραγίζουμε γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα, για 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το κατσικάκι. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά, να ροδίσει.
Δείτε επίσης
- Ο Απρίλης είναι εδώ!
- “Ταξίδι στα Σκουπίδια”
- Οι τροφές για καλύτερη πέψη
- Συνολάκης: Στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί σεισμός 8 Ρίχτερ
- 10 vegetarian και νηστίσιμες μακαρονάδες για τη Σαρακοστή
Σχετικά άρθρα
- Μπακαλιάρος πλακί, γιαχνί ή αγιορείτικος; 26 συνταγές για φούρνο και κατσαρόλα
- Kαθαρά Δευτέρα: 46 ξεχωριστοί μεζέδες για το πιο πλούσιο νηστίσιμο τραπέζι
- Μεζέδες για την Τσικνοπέμπτη: 21 συνταγές για καλοφαγάδες!
- Μπριζόλες για την Τσικνοπέμπτη: οδηγίες ψησίματος, μαρινάδες και 14 εύκολες συνταγές
- Κρεατόπιτες για τις Απόκριες: 4 παραδοσιακές συνταγές από τη Νάουσα, την Κεφαλονιά και την Κρήτη