Κανελόνια γεμιστά με μανιτάρια και μπεσαμέλ τυριών
Υλικά
Μερίδες: 4-6
1 κουτί κανελόνια
30 ml (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
1 κιλό μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
1 κουτάκι πορτσίνι αποξηραμένα ψιλοκομμένα
4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
5 κλωνάρια θυμάρι
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. μετσοβόνε καπνιστό τριμμένο
2 φάκελοι Μπεσαμέλ
1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Φτιάξτε αυτά τα κανελόνια με γέμιση μανιταριών και θα γίνουν ανάρπαστα. Με την προσθήκη της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ η γεύση τους απογειώνεται.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και το θυμάρι. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Βήμα 2
Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά κρατώντας 3 κουταλιές της σούπας. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο μεγάλο πυρέξ. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και απλώνουμε από πάνω την έτοιμη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε 45 λεπτά στους 170°C αέρα και άλλα 5 λεπτά στο γκριλ για να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο