Γέμιση γαλοπούλας: 6 υπέροχες χριστουγεννιάτικες συνταγές
Ροδοψημένη, λαχταριστή, σε μια πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού, με τη γέμιση να ξεχειλίζει, η χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα είναι εντυπωσιακή. Θέλει περισσότερη ώρα όταν είναι γεμιστή, αλλά ούτως ή άλλως το ψήσιμο τον θέλει τον χρόνο του, ένα μισάωρο παραπάνω δεν θα πειράξει κανέναν. Τι γέμιση όμως προτιμάμε για την πρωταγωνίστρια της γιορτής; Οι δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει κανείς είναι, ομολογουμένως, πολλοί. Μπορεί να βάλει ρύζι, πλιγούρι ή τραχανά, συκωτάκια, λουκάνικο, μπέικον ή κάποιο άλλο αλλαντικό, κιμά καβουρδισμένο ή ωμό, λαχανικά, φρέσκα ή ξερά φρούτα, ξύσμα εσπεριδοειδών, ξηρούς καρπούς, μπαγιάτικο ψωμί ή φρυγανιά, κάστανα, πολλών λογιών μυρωδικά…. Εμείς εδώ προτείνουμε πέντε διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών, εσείς διαλέξτε αυτόν που σας αρέσει, γεμίστε το πουλερικό με ένα μεγάλο κουτάλι και ράψτε το άνοιγμα με μια σακοράφα. Όση γέμιση δεν χωρέσει, ψήστε την σε ένα ταψάκι ή μαγειρέψτε τη σε μια κατσαρόλα και σερβίρετέ την ως έξτρα συνοδευτικό. Κάντε και μια ωραία σάλτσα με τα ζουμάκια της γαλοπούλας (αφού τα σουρώσετε) και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.
Δείτε επίσης
- Tυμπάκι: Στις 2.000 οι υπογραφές για απόσχιση από τον Δήμο Φαιστού
- Δήμος Φαιστού-Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία λόγω έντονων καιρικών φαινομένων
- Π.Σ Τυμπακίου: ;Oλα έτοιμα γοια το 2ο “South Santa Run”!
- Στα δικαστήρια διευθύντρια σχολείου από τη Μεσαρά που την “ξήλωσαν” για την αξιολόγηση
- Συντονίζονται οι δήμαρχοι για τον Νότιο Οδικό Άξονα που θα συνδέει νέο αεροδρόμιο – Αγία Γαλήνη