Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπισκότα κανέλας

Υλικά
Για το μπισκοτογλυκό
1 lt γάλα
2 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
40 γρ. αλεύρι
40 γρ. κορν φλάουρ
1 ξυλάκι κανέλας
50 γρ. βούτυρο
Λίγη κανέλα σκόνη
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
50 ml ηλιέλαιο
3 συσκ. μπισκότα κανέλας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά σε μια κατσαρόλα τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το κορν φλάουρ και 1 φλιτζ. γάλα, μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
Μεταφέρουμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το ξύλο της κανέλας.
Ανακατεύοντας, αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να εμφανίζεται ατμός στην επιφάνεια και σφίξει ελαφρά η κρέμα, την αποσύρουμε από την εστία.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Αφαιρούμε την κανέλα.
Καλύπτουμε τη βάση ενός μικρού πυρίμαχου σκεύους με μια στρώση μπισκότα κανέλας.
Απλώνουμε από πάνω το ⅓ της κρέμας και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση μπισκότων, απλώνουμε το ⅓ της κρέμας και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα κανέλας.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη κουζίνας, φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνειά του ώστε να αποτρέπει το σχηματισμό κρούστας, και το παγώνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και να γυαλίσει το μείγμα.
Μόλις κρυώσει ελαφρώς, έπειτα από 5 λεπτά περίπου, περιχύνουμε την επιφάνεια του γλυκού με τη ρευστή σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και επαναφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Ο Απρίλης είναι εδώ!
- “Ταξίδι στα Σκουπίδια”
- Οι τροφές για καλύτερη πέψη
- Συνολάκης: Στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί σεισμός 8 Ρίχτερ
- 10 vegetarian και νηστίσιμες μακαρονάδες για τη Σαρακοστή
Σχετικά άρθρα
- Μπακαλιάρος πλακί, γιαχνί ή αγιορείτικος; 26 συνταγές για φούρνο και κατσαρόλα
- Kαθαρά Δευτέρα: 46 ξεχωριστοί μεζέδες για το πιο πλούσιο νηστίσιμο τραπέζι
- Μεζέδες για την Τσικνοπέμπτη: 21 συνταγές για καλοφαγάδες!
- Μπριζόλες για την Τσικνοπέμπτη: οδηγίες ψησίματος, μαρινάδες και 14 εύκολες συνταγές
- Κρεατόπιτες για τις Απόκριες: 4 παραδοσιακές συνταγές από τη Νάουσα, την Κεφαλονιά και την Κρήτη