Γέμιση γαλοπούλας: 6 υπέροχες χριστουγεννιάτικες συνταγές
Ροδοψημένη, λαχταριστή, σε μια πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού, με τη γέμιση να ξεχειλίζει, η χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα είναι εντυπωσιακή. Θέλει περισσότερη ώρα όταν είναι γεμιστή, αλλά ούτως ή άλλως το ψήσιμο τον θέλει τον χρόνο του, ένα μισάωρο παραπάνω δεν θα πειράξει κανέναν. Τι γέμιση όμως προτιμάμε για την πρωταγωνίστρια της γιορτής; Οι δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει κανείς είναι, ομολογουμένως, πολλοί. Μπορεί να βάλει ρύζι, πλιγούρι ή τραχανά, συκωτάκια, λουκάνικο, μπέικον ή κάποιο άλλο αλλαντικό, κιμά καβουρδισμένο ή ωμό, λαχανικά, φρέσκα ή ξερά φρούτα, ξύσμα εσπεριδοειδών, ξηρούς καρπούς, μπαγιάτικο ψωμί ή φρυγανιά, κάστανα, πολλών λογιών μυρωδικά…. Εμείς εδώ προτείνουμε πέντε διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών, εσείς διαλέξτε αυτόν που σας αρέσει, γεμίστε το πουλερικό με ένα μεγάλο κουτάλι και ράψτε το άνοιγμα με μια σακοράφα. Όση γέμιση δεν χωρέσει, ψήστε την σε ένα ταψάκι ή μαγειρέψτε τη σε μια κατσαρόλα και σερβίρετέ την ως έξτρα συνοδευτικό. Κάντε και μια ωραία σάλτσα με τα ζουμάκια της γαλοπούλας (αφού τα σουρώσετε) και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.
Δείτε επίσης
- Επίδομα ανεργίας: Υπεγράφη η ΚΥΑ για την πιλοτική εφαρμογή του – 11 ερωτήσεις και απαντήσεις
- Tυμπάκι: Στις 2.000 οι υπογραφές για απόσχιση από τον Δήμο Φαιστού
- Mpox: Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Καταγράφηκαν 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα
- Δήμος Φαιστού-Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία λόγω έντονων καιρικών φαινομένων
- Oι πληρωμές της εβδομάδας