ΔΕΥΑ Φαιστού: Σημαντική ανακοίνωση με...φόντο τη λειψυδρία

  16 August, 2024 ΑΡΘΡΑ
ΔΕΥΑ Φαιστού: Σημαντική ανακοίνωση με...φόντο τη λειψυδρία

Προειδοποίηση-τελεσίγραφο στους καταναλωτές

Αναλυτικά:

Λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο κόστος ενέργειας για τη λειτουργία των υδρογεωτρήσεων και των εγκαταστάσεων λυμάτων αρμοδιότητας Δ.Ε.Υ.Α. Φαιστού, και κατ’ επέκταση τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης αυτών, ενημερώνουμε τους καταναλωτές που διατηρούν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Φαιστού θα προβεί σε διακοπή υδροδότησης και αφαίρεση υδρομέτρων, χωρίς καμία περαιτέρω ειδοποίηση εφόσον δεν προχωρήσουν άμεσα σε εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλών τους. Υπενθυμίζουμε τις επιλογές ρύθμισης:

 Εξόφληση εφάπαξ: Στην περίπτωση αυτή αφαιρείται το 95% των προσαυξήσεων. Το 50% του τελικού ποσού θα καταβάλλεται με την αίτηση του ενδιαφερομένου και το υπόλοιπο θα εξοφλείται το πολύ σε διάστημα 30 ημερών.

 Εξόφληση σε 6 μήνες με ισόποσες δόσεις και προκαταβολή του 15% του ποσού οφειλής: Στην περίπτωση αυτή αφαιρείται το 80% των προσαυξήσεων. Το 15% του τελικού ποσού θα καταβάλλεται με την αίτηση του ενδιαφερομένου και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

 Εξόφληση σε 12 μήνες με ισόποσες δόσεις και προκαταβολή του 15% του ποσού οφειλής: Στην περίπτωση αυτή αφαιρείται το 70% των προσαυξήσεων. Το 15% του τελικού ποσού θα καταβάλλεται με την αίτηση του ενδιαφερομένου και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε δώδεκα (12) ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

 Εξόφληση σε 24 μήνες με ισόποσες δόσεις και προκαταβολή του 15% του ποσού οφειλής:

Στην περίπτωση αυτή αφαιρείται το 50% των προσαυξήσεων. Το 15% του τελικού ποσού θα καταβάλλεται με την αίτηση του ενδιαφερομένου και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε είκοσι τέσσερις (24) ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η μη τήρηση των όρων του διακανονισμού (δηλ. η εμπρόθεσμη καταβολή των δόσεων καθώς και η εξόφληση όλων των νέων λογαριασμών που θα εκδοθούν μετά από αυτόν), θα έχει ως συνέπεια να ακυρώνεται ο διακανονισμός με τα ευεργετήματά του, να επανέρχεται η καρτέλα των οφειλών του στην προηγούμενη κατάσταση και να επιδιωχθεί η είσπραξη του υπολοίπου της οφειλής με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα (διακοπή παροχής ύδρευσης, είσπραξη με βεβαίωση στη Δ.Ο.Υ. κλπ.).

 

  16 August, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα