Λειψυδρία στη Μεσαρά: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου καταθέτει ο Δήμαρχος Φαιστού

patris.gr  21 June, 2024 ΑΡΘΡΑ
Λειψυδρία στη Μεσαρά: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου καταθέτει ο Δήμαρχος Φαιστού

Η λειψυδρία σαρώνει τον κάμπο της Μεσσαράς, τα προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης, είναι μεγάλα με τον δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη να τονίζει ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν για τις ποσότητες νερού που χάνονται στο φράγμα της Φανερωμένης.

Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος ζητά επίσης την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μάλιστα, ο κ. Νικολιδάκης, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, αναμένεται εντός της ημέρας να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου,  στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για το νερό που εξαφανίστηκε από το Φράγμα.

Επίσης, οι έρευνες που συνεχίζονται δείχνουν ότι υπάρχει και 3ο σημείο μέσα από το οποίο γινόταν αθόρυβα υφαρπαγή του νερού χωρίς καμία καταγραφή από υδρόμετρα!

Τις προηγούμενες ημέρες, το τεχνικό κλιμάκιο της Περιφέρειας Κρήτης που έχει την ευθύνη του φράγματος Φανερωμένης εντόπισε ήδη δύο αγωγούς στον πρώτο παράλληλο μετά τους Βώρους με κατεύθυνση προς το Τυμπάκι, από ότι αποδεικνύεται υπάρχει και τρίτος!

 

Υπενθυμίζεται ότι οι παράνομες αυτές συνδέσεις δεν είναι καθόλου πρόσφατες, τουλάχιστον σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Νικολιδάκη, φαίνεται ότι η παράνομη άντληση νερού γίνεται επί σειρά ετών, η οποία έρχεται τώρα στην επιφάνεια.

 

patris.gr  21 June, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα