Φράγμα Φανερωμένης: Μπλόκο στην έρευνα για τις παράνομες γεωτρήσεις

ekriti.gr  22 August, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Φράγμα Φανερωμένης: Μπλόκο στην έρευνα για τις παράνομες γεωτρήσεις

«Φρένο» στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των παράνομων συνδέσεων του φράγματος της Φανερωμένης βάζει η αρχαιολογία που ζήτησε τη διακοπή των εργασιών.

Συγκεκριμένα η έρευνα έχει σταματήσει κάτω από τους Βώρους στον αγωγό εκτόνωσης του νερού, που διερευνάται προκειμένου να εντοπιστούν και άλλες παράνομες συνδέσεις που έχουν διαπιστωθεί.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, γίνεται προσπάθεια το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί ώστε να μην μπλοκάρει η έρευνα, και έχει ζητηθεί από την αρχαιολογία να οριστεί άμεσα ένας εκπρόσωπος της που θα επιτηρεί τις εργασίες που θα γίνουν ώστε να ολοκληρωθούν οι εκσκαφές που θα αποκαλύψουν το σύνολο των παράνομων συνδέσεων από τις οποίες εδώ και χρόνια γίνεται ανενόχλητη λήψη νερού.

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 10 σημεία παρεμβάσεων στα οποία είχε στηθεί μηχανισμός αφαίρεσης του νερού και μέσα από τον παράνομο αυτό μηχανισμό, κάποιοι άνθρωποι έκαναν επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, φύτεψαν και καλλιεργούν και τώρα ένα κρίσιμο ερώτημα είναι πως θα καλυφθούν στο εξής με δεδομένο ότι πλέον οι βάνες του φράγματος στην παράνομη υδροδότηση έκλεισαν.

Όμως τα πράγματα είναι αντίστοιχα δραματικά και για τους ανθρώπους που νόμιμα παίρνουν νερό από το φράγμα της Φανερωμένης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση όχι μόνο επειδή οι βάνες του νερού έχουν κλείσει αλλά και επειδή η ποσότητα νερού που έχει απομείνει στο φράγμα δεν ξεπερνά τα 600 χιλιάδες κυβικά.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Νικολιδάκη στην πολύκροτη υπόθεση του νερού του φράγματος υπάρχουν πολλά ζητήματα και διαστάσεις του θέματος της κλοπής νερού και στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να γίνει και ένας οικονομικός έλεγχος για να απαντηθούν  πάρα πολύ σοβαρά ερωτηματικά, σε σχέση με το νερό που έφευγε εν κρυπτώ από το φράγμα, μέσα από ένα οργανωμένο μηχανισμό που είχε στηθεί από πρόσωπα που γνώριζαν με ακρίβεια τη λειτουργία του.

 

Όσοι εμπλέκονται με αυτό τον παράνομο σχεδιασμό, - τονίζει ο Δήμαρχος-  θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να βρεθούν αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα των πράξεων τους.

 

ekriti.gr  22 August, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα