Χανιά: Η πρόσβαση στον Μπάλο θα γίνεται μόνο... κολυμπώντας - Τέλος τα ΙΧ σε Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα

https://www.reader.gr/  23 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Χανιά: Η πρόσβαση στον Μπάλο θα γίνεται μόνο... κολυμπώντας - Τέλος τα ΙΧ σε Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα

Στην απαγόρευση αποβίβασης και επιβίβασης τουριστών μέσω της προβλήτας στην παραλία του Μπάλου, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση με αποτέλεσμα η πρόσβαση στη δημοφιλή παραλία να γίνεται πλέον... κολυμπώντας. 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας - Οικονομικών και Περιβάλλοντος - Ενέργειας, τα πλοιάρια των εταιρειών που μεταφέρουν επισκέπτες στον Μπάλο θα αγκυροβολούν στα 300 με 400 μέτρα από την παραλία και στη συνέχεια όσοι επιθυμούν θα την προσεγγίζουν κολυμπώντας, σύμφωνα με το flashnews.gr. 

Περιβαλλοντικοί λόγοι επέβαλαν την απομάκρυνση της προβλήτας που υπήρχε μέχρι το καλοκαίρι του 2023 στην παραλία του Μπάλου, ενώ φέτος εδώ και μερικές μέρες, οι εταιρίες με δικές τους βάρκες μετάφεραν κάποιους από τους τουρίστες στην παραλία ώστε να μην μπαίνουν στη διαδικασία να κολυμπήσουν, ωστόσο από σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου τους το απαγόρευσαν.

Υπενθυμίζεται πως στο Ελαφονήσι η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια (350 μέτρα) αφού ο δήμος τοποθέτησε μπάρα για να μην προσεγγίζουν τα οχήματα και καταστρέφουν τις αμμοθίνες που κάθε καλοκαίρι μετατρέπονταν σε... πάρκινγκ. 

Επίσης και στα Φαλάσαρνα απαγορεύτηκε το πάρκινγκ κοντά στην παραλία και η προσέγγιση γίνεται μόνο με τα πόδια. 

Και οι τρεις προαναφερόμενες παραλίες έχουν τεθεί σε καθεστώς απόλυτης προστασίας με Υπουργική Απόφαση, καθώς βρίσκονται στη λίστα με τις «απάτητες παραλίες». 

 

https://www.reader.gr/  23 May, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα