Βόμβες Μαρινάκη σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου - Τι απαντάει το Μαξίμου

  18 April, 2019 ΑΡΘΡΑ
Βόμβες Μαρινάκη σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου - Τι απαντάει το Μαξίμου

Στους λόγους για τους οποίους χάλασαν οι σχέσεις του με την κυβέρνηση αναφέρθηκε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μιλώντας στον Real FM, υποστηρίζοντας ότι του ζήτησαν δυο χάρες τις οποίες δεν έκανε.

Καλεσμένος στον Real FM και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ο οποίος αναφέρθηκε εκτεταμένα για τις άσχημες σχέσεις του με την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι του ζήτησαν να συναντήσει τον κ. Καλογρίτσα και να του δανείσει την πρώτη δόση των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την άδεια. Ειδικότερα επεσήμανε: “Θα σας κάνω μια αποκάλυψη: Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς που την ήθελε και ο πρωθυπουργός τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Όπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω”.

Μάλιστα πρόσθεσε: “Τότε δεν είχαν πρόβλημα με τα χρήματα του Μαρινάκη; Προκαλώ τον κύριο Παππά να βγει και να το διαψεύσει. Τα δικά μας κεφάλαια έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς στον κόσμο. Όταν οι εταιρείες μας είναι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και συνεργάζεσαι με τεράστιες εταιρείες γίνονται οι πιο λεπτομερείς έλεγχοι”.

Ωστόσο, ο κ. Μαρινάκης δεν σταμάτησε εκεί και είπε πως όταν ανέλαβε τα μέσα του ΔΟΛ του ζήτησαν όπως ο ίδιος τόνισε να βάλει συγκεκριμένους διευθυντές. “Υπάρχει και κάτι άλλο. Όταν ανέλαβα το in.gr, το Βήμα και τα Νέα μου είχαν ζητήσει να βάλω σε διευθυντικές θέσεις πρόσωπα της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης” σημείωσε.

Δικαστικές υποθέσεις

Σχετικά με τα δικαστικά ζητήματα ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι "δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που δεν έχει καταλάβει ότι είμαι προσωπικά στοχοποιημένος από την κυβέρνηση, παρόλο που οι κατηγορίες που μου αποδίδονται έχουν καταρρεύσει" και συμπλήρωσε: "Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν φοβάται κανέναν. Πρόκειται για σκευωρίες. Έχουν γίνει τεράστιες έρευνες και το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Όλα αυτά έχουν καταρρεύσει και σας ομολογώ ότι δεν με αγγίζουν και δεν με απασχολούν. Άλλωστε, το φως νικάει στο σκοτάδι".

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε επίσης ότι έχει προσφύγει "στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον του πρωθυπουργού, του κ. Τζανακόπουλου, του κ. Κοντονή και του κ. Καμμένου. Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε για πρώτη φορά καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό".

Για Πέτρο Κόκκαλη

Για τον Πέτρο Κόκκαλη είπε ότι καλά έκανε και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: "Είναι λογικό να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί με αυτόν έχει δουλειές ο πατέρας του, και μπράβο του που υποστηρίζει τις δουλειές του πατέρα του" και πρόσθεσε: "Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη. Ήταν μαζί μας επειδή μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του Σωκράτης Κόκκαλης για να έχει αντικείμενο απασχόλησης στην καθημερινότητά του. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του, καθώς και στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που άφησε χρέη 7.000.000 ευρώ. Δεν έχω να του πω κάτι".

Aκούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

Η αντίδραση του Μαξίμου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου για τα όσα ανέφερε στην συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση: 

"Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια.

Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος «βγαίνει μπροστά» ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα «στημένα».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

- Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, αλλά εκτοξεύει απειλές, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία Πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για «σκευωρία» εναντίον του. Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν «σκευωρία» της Novartis.

- Χρηματοδοτεί τη ΝΔ, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά, και την άκρα Δεξιά, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ή με άλλο κόμμα.

- Έχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς, αλλά δηλώνει ότι αυτός είναι που άφησε ελεύθερους τους δημοσιογράφους του να γράφουν τη γνώμη τους.

- Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία, αλλά δηλώνει πατριώτης και… Μακεδονομάχος.

Προφανώς, οι μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του.

Ας είναι πάντως βέβαιος, ότι την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ, δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός", καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Εξάλλου, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι:

«Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αμέσως μετά την εμφάνιση του διωκόμενου και για εμπορία ναρκωτικών, Βαγγέλη Μαρινάκη, έσπευσε μέσα σε λίγα λεπτά να υιοθετήσει τα ψευδή και λασπώδη επιχειρήματά του», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή τη σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας, ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς και ο δήμαρχος του Πειραιά, είναι απλά μπροστινοί του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ», σημειώνουν οι ίδιες πηγές. 

 

  18 April, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα