Στέλιος Σμυρνάκης: Συνέντευξη με έναν πρωτοπόρο κρητικό επιστήμονα

newshub.gr  08 November, 2020 ΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
Στέλιος Σμυρνάκης: Συνέντευξη με έναν πρωτοπόρο κρητικό επιστήμονα

Είναι ένας από τους κορυφαίους νευρολόγους στον κόσμο, διευθύνοντας σπουδαία προγράμματα, τα οποία σώζουν ανθρώπινες ζωές. Ειναι πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση των αγγειακών  εγκεφαλικών επεισοδίων.

Ταυτόχρονα όμως, ειναι και εξαιρετικά σεμνός ως άνθρωπος, κάτι που αποδεικνύει και καταδεικνύει ταυτόχρονα το μεγαλείο της ψυχής του και τον ατόφιο χαρακτήρα του. Ο λόγος για τον κ. Στέλιο Σμυρνάκη, ο οποιος ξεκινώντας από το Ηράκλειο, συγκαταλέγεται δικαίως στα πιο άξια τέκνα της Ελλάδας. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν πατέρας του Στέλιου ήταν ο αείμνηστος γιατρός Μανόλης Σμυρνάκης. Μια από τις εξέχουσες πνευματικές και επιστημονικές προσωπικότητες, όχι μόνο του Ηρακλείου και της Κρήτης, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

Ο κ. Σμυρνάκης, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη, στη διάρκεια της οποίας  μιλησε για τα πρώτα δύσκολα χρόνια στην Αμερική, για τα εγκεφαλικά επεισόδια, την θεραπεία τους και την πρωτοποριακή μέθοδο που ήδη εφαρμόζεται στις ΗΠΑ με συνέπεια να σώζονται χιλιάδες ζωές, αλλά και στους λόγους που ακόμη δεν έχουμε δει αυτή τη μέθοδο στην Ελλάδα και την Κρήτη.

Ο κορυφαίος καθηγητής Ιατρικής, αναφέρθηκε  στο έργο που έχει παραχθεί ως σήμερα και τις προσδοκίες για το μέλλον, ενώ έκανε και μια αναδρομή στο παραελθόν,εξιστορώντας την προσωπική του πορεία από τα φοιτητικά χρόνια μέχρι την επιστημονική καταξίωση.

 

newshub.gr  08 November, 2020 ΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα