Απούλητες οι ντομάτες από τη Μεσαρά- Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Απούλητες παραμένουν οι ντομάτες από τη Μεσαρά αφού πλέον οι ποσότητες από τις τρίτες χώρες τις έχουν «πνίξει» εμπορικά.
Και αν την προηγούμενη εβδομάδα είχαν τιμή περίπου 50 λεπτά το κιλό, αυτή τη στιγμή στοιβάζονται απούλητες ή στην καλύτερη περίπτωση να πουληθούν προς 30 λεπτά το κιλό με τους αγρότες να κάνουν λόγο για μια πραγματική οικονομική καταστροφή
Το mesaralive.gr, είχε αναδείξει το σοβαρό αυτό θέμα τις προηγούμενες ημέρες μέσα πό φωτογραφίες που αποτύπωναν αφενός τη κακή ποιότητα του προϊόντος, αφετέρου το γεγονός πως στα κιβώτια με τα οποία μεταφέρονταν οι ντομάτες δεν υπήρχαν χαρακτηριστικά στοιχεία της προέλευσης τους, της καλλιέργειας τους κτλ.
Λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης, έχουν καταφθάσει στην αγορά ντομάτες που πωλούνται ακόμη και προς 0.10 λεπτά το κιλό!
Έτσι οι ντόπιες ντομάτες και δη οι κρητικές να μένουν αδιάθετες ή στην καλύτερη περίπτωση να πωλούνται το πολύ προς 0.30 ευρώ το κιλό!
Οι αγρότες ζητούν τη λήψη μέτρων, ενώ είναι έτοιμοι για να καταφύγουν ακόμη και στη Δικαιοσύνη.
Δείτε επίσης
- Δίκτυο Συλλόγων Μεσααάς: 15η Διοργάνωση Γευσιγνωσίας στις Σταβιές
- Αντίστροφη μέτρηση για τον 9ο Αγώνα “Festos Run”
- Nέα δράση αιμοδοσίας στο Τυμπάκι
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος στη Μεσαρά σήμερα Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Μεσαράς σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου