Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με κουρκούτι, ντομάτα & πιπεριά

xrysessyntages.gr  27 April, 2025 ΑΡΘΡΑ
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με κουρκούτι, ντομάτα & πιπεριά

Υλικά:

1 λίτρο φρέσκο γάλα
4 μικρά αυγά
1/2 κιλό φέτα
400 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 ντομάτα (προαιρετικά)
1 πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
1 πιπεριά Φλωρίνης (προαιρετικά)
Ελάχιστη ρίγανη (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας ή με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει σχεδόν κρεμώδης.

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα ξεχωριστό μπολ και τα προσθέτουμε στη θρυμματισμένη φέτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το φρέσκο γάλα στο μείγμα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά τη φαρίνα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα ή ένα σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Μην ανησυχείτε αν το μείγμα είναι αρκετά υδαρές, αυτό είναι φυσιολογικό.

Αν επιθυμείτε να ετοιμάσετε μια λεπτή και τραγανή τυρόπιτα, τότε ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο ταψί. Αν, από την άλλη πλευρά, προτιμάτε μια χοντρή τυρόπιτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρότερο ταψί για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αφού τοποθετήσετε το μείγμα στο ταψί, μπορείτε να προσθέσετε από πάνω λεπτές ροδέλες ντομάτας και πιπεριές, οι οποίες θα δώσουν μια επιπλέον γεύση και χρώμα στην τυρόπιτα σας. Μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε λίγη ρίγανη για να ενισχύσετε τη γεύση και να προσθέσετε μια αρωματική διάσταση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν χρειάζεται να προσθέσετε λάδι, αρκεί να βουτυρώσετε καλά το ταψί πριν ρίξετε το μείγμα. Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε κάποιο από τα υλικά ή να την ψήσετε σκέτη, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να αποκτήσει μια ωραία κρούστα. Ο χυλός πρέπει να είναι λίγο σφιχτός, όχι υδαρής. Αν επιθυμείτε πιο σφιχτή υφή, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με 2 κεσεδάκια γιαούρτι, κάτι που θα προσφέρει μια πλούσια γεύση και υφή στην τυρόπιτα σας.

 

Χρήσιμη Συμβουλή: Για να πετύχετε την τέλεια τυρόπιτα, αφήστε την να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε. Έτσι, οι γεύσεις θα ενωθούν καλύτερα και η υφή θα είναι πιο σταθερή.

 

xrysessyntages.gr  27 April, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα