Τυμπακι: Καταγγελίες για την εμφάνιση της φονικής... πεταλούδας

mesaralive.gr  25 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Τυμπακι: Καταγγελίες για την εμφάνιση της φονικής... πεταλούδας

Η Tuta Absoluta έκανε και πάλι την εμφάνιση της στο Τυμπάκι

Η Tuta Absoluta έκανε και πάλι την εμφάνιση της στο Τυμπάκι σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει από παραγωγούς σε υπαιθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Σε περιοχές, όπως το Τυμπάκι, η "Tuta Absoluta" έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά, ενώ η αντιμετώπιση της είναι ιδιαίτερα δαπανηρή. Το θέμα έχει φτάσει στη Βουλή μέσα από παρεμβάσεις, με πιο πρόσφατη αυτή του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται από το Βουλευτή, του ότι η αντιμετώπιση  της «tuta»  μπορεί να στοιχίζει έως και 250 Ευρώ το στρέμμα, ανάλογα με τις προσβολές, όταν το κόστος παραγωγής και οι υποχρεώσεις των αγροτών αυξάνουν συνεχώς.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους παραγωγούς, μόνο η μέθοδος «Κομφούζιο» θα σώσει τους παραγωγούς και ζητούν από την Κυβέρνηση να τους εντάξει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, το οποίο ήδη εφαρμόζεται για τους παραγωγούς άλλων περιοχών της χώρας.
Επιπλέον, αφού οι ζημιές που προκαλούνται από το έντομο T.absoluta δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση του, παρέχοντας στήριξη στους παραγωγούς

Αυτό που ζητείται είναι να ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία και οι αρμόδιοι να εκσκήψουν πάνω στους παραγωγούς. Ενώ ο Βουλευτής ζητά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνει γνωστές τις ενέργειες με τις οποίες θα στηρίξει τους αγρότες και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

 

mesaralive.gr  25 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα