Τσίπρας: Η Novartis δεν είναι σκευωρία, είναι καρκίνωμα που πρέπει να ξεριζωθεί

Κώστας Πουλακίδας HuffPost Greece  28 February, 2018 ΓΝΩΜΕΣ
Τσίπρας: Η Novartis δεν είναι σκευωρία, είναι καρκίνωμα που πρέπει να ξεριζωθεί

Φωτο:EUROKINISSI

Η Novartis δεν είναι σκευωρία, είναι καρκίνωμα που πρέπει να ξεριζωθεί, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Τρίπολη, στο αναπτυξιακό συνέδριο της Πελοποννήσου, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν ταυτίζει το νόμιμο με το ηθικό, ο πρωθυπουργός επεσήμανε με νόημα ότι άλλοι παραιτούνται για 23.000 και άλλοι «κάνουν τον Κινέζο για 23 δισ».

«Σε καθεστώς Siemens, Novartis , θαλασσοδανείων, και σκανδάλων, δεν πρόκειται να επανέλθουμε»,  ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.
Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην «αρετή» ως μία «ηθική επιλογή και επιταγή ζωής» και σημείωσε ότι η άρνηση της ηθικής «από μια πολυάριθμη ελίτ, είναι μια από τις αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία της κρίσης. Η διαπλοκή, η διαφθορά, η περιφρόνηση του κοινού καλού, εν ονόματι μιας αντικοινωνικής ιδιοτέλειας, βρίσκονται τελικά πίσω από όλα όσα μας έκαναν να υποφέρουμε.  Από τα μνημόνια και όσα δεινά αυτά έχουν επιφέρει στον τόπο».

«Είναι πια σε όλους καθαρό ότι όταν σε κάποια μεγάλα συμφέροντα, που διαπλέκονται με τμήματα του πολιτικού κατεστημένου, και μιας κακομαθημένης ελίτ, δίνεται χώρος για να απομυζούν τα δημόσια έσοδα, και να κερδοσκοπούν σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής, ακόμα και με την υγεία του ελληνικού λαού, με το φάρμακο, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια κομματική σκευωρία, πολιτική ρεβάνς, ή προσωπική εκδίκηση. Έχουμε να κάνουμε με ένα καρκίνωμα, που αν δεν ξεριζωθεί οριστικά, θα μολύνει την κοινωνία και θα στέκεται εμπόδιο σε κάθε βήμα προς την ανάπτυξη», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Δεν πρόκειται ποτέ, σε καμιά περίπτωση και για κανέναν λόγο, να συμβιβαστούμε με την ταύτιση του ηθικού με το νόμιμο. Για εμάς ότι γίνεται νόμιμα, δεν είναι αυτομάτως και εγγεγραμμένο στις δικές μας αξίες, στη δική μας ηθική», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε εμφατικά: «και ας μοιάζει για κάποιους άδικο, άλλοι να έχουν την ευθιξία και να παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι να κάνουν το Κινέζο για τα 23 δισεκατομμύρια, γιατί τόσο περίπου κόστισε στον ελληνικό λαό το σκάνδαλο του φαρμάκου».

«Οι προπαγανδιστές της Ψωροκώσταινας»

«Αυτή η διαφορά καταδεικνύει στη πράξη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, για αυτό και ορθώς δεν είναι ίδια και τα κριτήρια με τα οποία κρίνει ο λαός μας», συμπέρανε ο Αλ. Τσίπρας. Υπογραμμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τους «μηδενιστές των πάντων, και τους προπαγανδιστές της Ψωροκώσταινας» και κατήγγειλε «την εκστρατεία μηδενισμού που είναι σε εξέλιξη» αποκαλύπτοντας ότι «πίσω της βρίσκονται δυνάμεις του παλιού, κύκλοι της ελίτ που μας χρεοκόπησε, κυκλώματα που αισθάνονται ότι τους χαλάσαμε τις δουλειές». «Ας είναι όμως όλοι βέβαιοι, ότι σε καθεστώς Ζήμενς, Νοβάρτις, θαλασσοδανείων, και σκανδάλων, δεν πρόκειται να επανέλθουμε», τόνισε.

Προκαλούν εθνική ζημία

Κάλεσε μάλιστα «όσους θέλουν να αγνοούν τα βήματα προόδου της Ελλάδας, να κατασκευάζουν  τεχνητά εμπόδια, να εμφανίζουν μια γκρίζα εικόνα της χώρας, ακόμα και να υπονομεύουν τον θεσμικό τους ρόλο ως Κασσάνδρες που διακινούν αυτοεπιβεβαιούμενες προφητείες, να βάλουν τέλος, εδώ και τώρα, σ’ αυτές τις πρακτικές». «Δεν είναι κομματική η ζημιά που κάνουν. Είναι ζημιά για την οικονομία, την ανάπτυξη, την Ελλάδα. Είναι ζημιά εθνική», τους είπε και σημείωσε ότι αυτό γίνεται «σε μια στιγμή που η Ελλάδα έχει αναδειχτεί σε δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, Σε μια στιγμή που η διεθνής της θέση είναι αναβαθμισμένη και που το οικονομικό της αύριο διαγράφεται θετικό από οίκους, επενδυτές και αγορές».

Πηγή:Κώστας Πουλακίδας - HuffPost Greece

 

Κώστας Πουλακίδας HuffPost Greece  28 February, 2018 ΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα