Τσίπρας: Η εντολή που μου δίνετε δεν είναι ρήξης με την Ευρώπη, αλλά επίτευξης συμφωνίας(video)

mesaralive.gr  06 July, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Τσίπρας: Η εντολή που μου δίνετε δεν είναι ρήξης με την Ευρώπη, αλλά επίτευξης συμφωνίας(video)

Φωτό: thetoc.gr

Για εντολή συμφωνίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του για το σημερινό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ σημείωσε ότι θα ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών αρχηγών.

Τσίπρας: Δηλώσεις προς τον ελληνικό λαό

«Αποτελεί μια μεγάλη νίκη από μόνο του. Σήμερα όλοι και όλες μαζί γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στην ευρωπαικη ιστορία. Αποδείξαμε ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές η δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον καθένα και την καθεμιά σας ξεχωριστά, ανεξάρτητα από ότι ψηφίσαμε είμαστε όλοι μαζί. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τους χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες που βγήκαν σε όλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης πως «η εντολή που μου δίνετε δεν είναι ρήξης με την Ευρώπη αλλά επίτευξης συμφωνίας. Και αυτή την εντολή θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή. Γνωρίζουμε όλοι ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.

Θέλω να επισημάνω με τη σημερινή επιλογή του ο ελληνικός λαός απάντησε στο σωστό ερώτημα. Δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ. Δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι ο μονόδρομος των Μνημονίων και της λιτότητας».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ενώ χαρακτήρισε ως «προτεραιότητα», την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.

«Ταυτόχρονα είμαστε ήδη έτοιμοι να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση με ένα πλάνο αξιόπιστης χρηματοδότησης και μεταρρυθμίσεων και με ένα αξιόπιστο σχέδιο άμεσων επενδύσεων σε συνεννόηση με την ΕΕ. Ταυτόχρονα αυτή τη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται και το θέμα του χρέους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Τούτη την ώρα ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ενότητα και συνοχή ομοψυχία και συνεννόηση.

Αμέσως μετά θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσω τη σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

mesaralive.gr  06 July, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα