«Τρέχει» η διαδικασία των εξισωτικών αποζημιώσεων
Το θέμα των εξισωτικών αποζημιώσεων για το τρέχον έτος ειναι σε εξέλιξη, με τις αιτήσεις για τους δικαιούχους να μπορούν να υποβάλλονται ως τις 15 Ιουνίου.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων υπολογίζεται σε 240 εκατ. ευρώ και με τα βασικά ποσά να παραμένουν ίδια, δηλαδή 12,1 και 8,1 ευρώ το στρέμμα για ορεινές και περιοχές.
«-Για τις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών, μετά την νέα οριοθέτηση (13.2,1), στα 8,1 ευρώ το στρέμμα.
-Για τις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς , εκτός των ορεινών, με την παλαιά οριοθέτηση (13.2.2) που πλέον ανήκουν στις περιοχές χωρίς περιορισμούς, μετά την νέα οριοθέτηση στα 3,24 ευρώ το στρέμμα.
Για το υπομέτρο 13.3, καθορίζεται στα 8,1 ευρώ/στρέμμα», αναφέρεται στην πρόσκληση που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Επισημαίνεται ότι στην πρόσκληση έχει προστεθεί η τροποποιητική απόφαση για την επανένταξη των δικαιούχων συντάξεων χηρείας, σε σχέση με την αποσαφήνιση του όρου της «ενεργούς επαγγελματικής δραστηριότητας».
Συμφωνα με την ίδια πρόσκληση η εξισωτική αποζημίωση που θα δοθεί ως πακέτο συνολικά έχει ως εξής:
-Υπομέτρο 13.1 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές»: 150 εκατ. ευρώ
-Υπομέτρο 13.2 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών»: 80 εκατ. ευρώ
-Υπομέτρο 13.3 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα»: 10 εκατ. ευρώ.
Δείτε επίσης
- Ο Δήμαρχος Φαιστού στο Gortys Forum 2025 – Διάλογος για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το μέλλον
- Φόλες στον Σίβα εντόπισαν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι
- Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Φαιστού
- A1 EΠΣΗ: Ισόπαλο το ντέρμπι στο Τυμπάκι-Τα αποτελέσματα
- Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: επίσκεψη στο Α.Τ. Φαιστού
Σχετικά άρθρα
- ΥπΑΑΤ: Ξεκίνησε η πληρωμή αποζημιώσεων για πανώλη και ευλογιά
- Τσιάρας: Στα 250 ευρώ η αποζημίωση για κάθε ζώο που θανατώθηκε λόγω πανώλης
- Πανώλη Αιγοπροβάτων: Τα δεδομένα για το ύψος των αποζημιώσεων
- Ρέθυμνο: Αγωνία και ερωτηματικά για τις αποζημιώσεις παραγωγών
- Ελλάδα: Από 2.000 ευρώ αποζημίωση ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό ζήτησε ο πρωθυπουργός





