Το υπόμνημα και τα αιτήματα των αγροτών του Τυμπακίου στον Β. Κόκκαλη

mesaralive.gr  09 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Το υπόμνημα και τα αιτήματα των αγροτών του Τυμπακίου στον Β. Κόκκαλη

Φωτο: mesaralive.gr

Σε υπόμνημα κατατέθηκαν τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη που επισκέφθηκε χθες το Τυμπάκι.

Στο υπόμνημα που παραδόθηκε στον υφυπουργό από τον Πρόεδρο του ΑΣ Τυμπακίου Δήμου Φαιστού κ. Μανώλη Ορφανουδάκη αναφέρεται:

 

Θέμα: Αιτήματα Αγροτών

 

Ένταξη των κηπευτικών υπό κάλυψη (θερμοκήπια) της Κρήτης στο πρόγραμμα «Κονφούζιο» για την καταπολέμηση της Tuta Absolouta.

 

Συστηματικοί και αποτελεσματικοί έλεγχοι για τις παράνομες ελληνοποιήσεις οπωροκηπευτικών και εφαρμογή των Ευρωπαικών οδηγιών για τα εισαγόμενα από τρίτες χώρες όσον αφορά διπλωματικότητες σε φυτοφάρμακα.

Κόκκινα δάνεια: δίκαιη μεταχείριση των αγροτών που αποδεδειγμένα τα χρήματα των δανείων επενδύθηκαν στην αγροτική παραγωγή και αδυνατούν να εξοφλήσουν.

Φορολογικό:α) Οι συνεταιριζόμενοι αγρότες και οι ομάδες παραγωγών να έχουν φορολογικά κίνητρα ώστε να υπάρξει συνεταιριστική ανασυγκρότηση.

β) Προσμέτρηση οικογενειακής εργασίας στα έξοδα.

γ) Εργόσιμο στους αλλοδαπούς και εποχειακούς εργάτες – μετανάστες να χαρατηριστούν ως εργάτες γης και να αποδεσμεφθούν από την επιθεώρηση εργασίας και το ΙΚΑ.

ΕΛΓΑ: Αλλαγή κανονισμού για τα θερμοκήπια και αποζημίωση για τις ζημιές από την προσβολή της Tuta Absolouta.

Άμεση και επιτακτική ανάγκη, η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς του νερού από τον Πλατή ποταμό στον ταμιευτήρα του φράγματος της Φανερωμένης.

Δακοκτονία: Έγκαιροι και συστηματικοί ψεκασμοί και επίβλεψη του εργολάβου από αγροτικό φορέα.

Άμεση καταβολή της δεύτερης και τρίτης δόσης των νέων αγροτών έτους 2014 και  πληρωμή των επιλαχόντων νέων αγροτών έτους 2017.

 

mesaralive.gr  09 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα