Το πρώτο αληθινό Transformer, ένα τεράστιο ρομπότ που μετατρέπεται σε όχημα

https://www.naftemporiki.gr/  27 October, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Το πρώτο αληθινό Transformer, ένα τεράστιο ρομπότ που μετατρέπεται σε όχημα

Τα ρομπότ Transformers που μετατρέπονται σε διαφόρων ειδών μορφές και αντικείμενα, κυρίως οχήματα, αποτέλεσαν μια πετυχημένη σειρά κόμικ που έγιναν επίσης πετυχημένη σειρά παιχνιδιών και αργότερα ακολούθησαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και στον κινηματογράφο.

Η ιαπωνική εταιρεία Tsubame Industries παρουσίασε το Archax, ένα ρομπότ Transformer σε φυσικό μέγεθος που εντυπωσιάζει. Οι βραχίονες του ρομπότ που ελέγχεται από ένα άνθρωπο χειριστή που βρίσκεται μέσα σε αυτό μπορούν να εκτελούν πολλών ειδών κινήσεις και εργασίες με ακρίβεια ενώ αν χρειαστεί το ρομπότ μετασχηματίζεται σε τροχοφόρο όχημα.

Το Archax διαθέτει επεκτάσιμα άκρα φτάνοντας αν χρειαστεί σε ύψος περίπου 5 μέτρων. Το ρομπότ μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως της χρήσης που θέλει ο κάτοχος του και έχει σχεδιαστεί για χρήση σε εργοστάσια, εργοτάξια και σημεία που έχει συμβεί κάποια φυσική ή άλλη καταστροφή. Μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε εργασίες και αποστολές που είναι δύσκολο ή και επικίνδυνο να εκτελέσει ένας άνθρωπος.

Naftemporiki.gr

 

https://www.naftemporiki.gr/  27 October, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα