Το «χρυσό» στο λάδι της Ομάδας Παραγωγών Αστερουσίων και στον Π. Φανουργάκη

  17 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Το «χρυσό» στο λάδι της Ομάδας Παραγωγών Αστερουσίων και στον Π. Φανουργάκη

Το «χρυσάφι» της Κρήτης είναι αναμφισβήτητα το ελαιόλαδο που παράγεται στο νησί από τους αγρότες του νησιού. Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις στις οποίες τα λόγια είναι περιττά και μιλούν τα βραβεία για την κορυφαία ποιότητα τους.

Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της Οργάνωσης Παραγωγών Αστερουσίων που βλέπουν κάθε χρόνο το παραγόμενο προϊόν τους να κατακτά την κορυφή. Τελευταία χρονικά επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλλουν οι ίδιοι σε συνεργασία με τον χημικό, ελαιοπαραγωγό, γευσιγνώστη και τυποποιητή κ. Παντελή Φανουργάκη, ήρθε μέσα από την κατάκτηση του χρυσού βραβείου στο διαγωνισμό «Κότινος 2019».

Μια διαγωνιστική διαδικασία, η οποία θεωρείται η κορυφαία στην Ελλάδα και με ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία.

Όπως αναφέρει ο κ. Φανουργάκης το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πιστοποιημένο με την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης ΠΟΠ Μεσαρά προέκυψε μέσα από την συνεργασία και τη σύμπραξη όλων.

«Όλα μας τα προϊόντα διακρίνονται για τα εξαιρετικά οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά, όπως είναι το φρουτώδες άρωμα και τη γεύση τους, την ιδιαίτερα χαμηλή οξύτητά τους κα τις αξιομνημόνευτα υψηλές τιμές των πολυφαινόλων, γεγονός που επιτρέπει στο ελαιόλαδο μας να φέρει τον ισχυρισμό υγείας. Όλα μας τα προϊόντα είναι 100% ιχνηλάσιμα, σε όλα τα στάδια, από τη συλλογή του ελαιόκαρπου, την ελαιοποίηση του και τελικά το τραπέζι, πληκτρολογώντας το LOT Number της συσκευασίας στην ιστοσελίδα μας», επισημαίνει ο κ. Φανουργάκης χαρακτηριστικά, ο οποίος διαθέτει καλλιέργειες με ελιές και στην Κρήτη, αλλά έχει έδρα στον Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λάδι αυτό πραγματικά «σάρωσε» στο φετινό διαγωνισμό, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να ανακηρυχθεί δίκαια το καλύτερο ελληνικό ΠΟΠ ελαιόλαδο.

Οι διακρίσεις όμως δε σταματούν εδώ για τον κ. Φανουργάκη. Όπως σημειώνει ο ίδιος από τα περισσότερα από τα 15 διεθνή βραβεία, ιδιαίτερη αξία έχει η κατάκτηση του πλατινένιου μεταλλίου στον διεθνή διαγωνισμό London International Oline Oil Competition (το μοναδικό ελληνικό λάδι με τόσο υψηλή διάκριση παγκοσμίως) στην κατηγορία Health Claim, αλλά και η ύψιστη τιμή με το χρυσό αριστείο ποιότητας Health and Nutrition Awards από το Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το World Olive Center για τρία συνεχόμενα χρόνια.

Μέσα από το viannitika.gr ο κ. Φανουργάκης τονίζει ακόμη πως πέρα από όλα τα παραπάνω, υπαρχει και η παγκόσμια καινοτομία της παραγωγής ελαιολάδου χωρίς τη θραύση του πυρήνα ελιάς κατά τη διαδικασία της μάλαξης. «Το νέο μας αυτό προϊόν έρχεται με τη διεθνή ονομασία Seedless Extraction, που προικίζει το ελαιόλαδο με ακόμη περισσότερα αρώματα και γεύσεις, σχεδιασμένο για να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς».

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  17 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα