
Φωτο: © Shutterstock shutterstock_622071983
Αλήθεια τι πρέπει να κοιτάμε για να επιλέξουμε το πιο νόστιμο καρπούζι; Παρακάτω θα βρείτε έξυπνα τρικ!
Tα σημάδια στο περίβλημα του καρπουζιού:Απόφυγε εκείνα με λευκά σημεία και προτίμησε εκείνα με κίτρινα. Τα λευκά δείχνουν πως το καρπούζι κόπηκε προτού να έχει ωριμάσει ιδανικά στον ήλιο.
Tα σημάδια από τις μέλισσες: Είναι εκείνα τα σημεία που μοιάζουν με μικρές κερήθρες και δείχνουν ότι οι μέλισσες προσπάθησαν να το γονιμοποιήσουν. Τα σημάδια αυτά είναι ένδειξη ενός γλυκού και ώριμου καρπουζιού.
Το φύλο του καρπουζιού: Τα μακρόστενα είναι αρσενικά και τα στρογυλλά πιο μικρά θηλυκά. Τα πιο νόστιμα και γλυκά είναι τα θηλυκά καρπούζια και για να πάρουν τα στρογγυλό σχήμα τους, πάλεψαν με τον ήλιο και το νερό.
Το μέγεθος του καρπουζιού: Το μεγάλο μέγεθος δεν σηματοδοτεί πιο νόστιμο καρπούζι. Ο κανόνας θέλει τα μεσαίου μεγέθους καρπούζια να είναι και τα καλύτερα.
Και το κοτσάνι: Αν το κοτσάνι από το καρπούζι, είναι πράσινο, κόπηκε ενώ ήταν άγουρο ακόμα. Προτίμησε το κοτσάνι που δείχνει ξεραμένο.
Πηγή:Shape.gr
Δείτε επίσης
- Πάπας Φραγκίσκος: Ηχούν πένθιμα οι καμπάνες στη Ρώμη-Xιλιάδες πιστοί στο Βατικανό
- Ουκρανία: Θα υποχωρήσει για την Κριμαία ο Ζελένσκι; – Η στάση των ΗΠΑ, οι απαιτήσεις της Ρωσίας
- Τέσσερα τουρκογενή κράτη αναγνώρισαν την Κύπρο- έντονη αντίδραση Τουρκίας
- Κωνσταντινούπολη: «Σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ θα επηρεάσει και την Ελλάδα»
- Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Τραμπ