Τέλος συναγερμού στο αεροδρόμιο Χανίων - Που κατέληξαν οι πυροτεχνουργοί

Χωρίς να βρεθεί εκρηκτικός μηχανισμός ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ ο έλεγχος σε πολιτικό αεροσκάφος που πραγματοποίησε έκτακτη προσέγγιση στο αεροδρόμιο Χανίων λόγω συναγερμού για πιθανή ύπαρξη βόμβας.
Το αεροσκάφος τύπου Boeing 757 της εταιρείας «Condor», που εκτελούσε δρομολόγιο από την Χουργκάρντα της Αιγύπτου προς το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, μεταφέροντας 281 επιβάτες προσγειώθηκε στις 20:48 ώρα με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χανίων συνοδεία δύο μαχητικών F16 της Πολεμικής Αεροπορίας και οδηγήθηκε σε χώρο μεταξύ του κεντρικού αεροσταθμού και της Αμερικανικής Βάσης Σούδας.
Στο αεροδρόμιο σήμανε γενικός συναγερμός, η περιοχή γύρω από το αεροσκάφος αποκλείστηκε και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποβίβασης των επιβαινόντων, που οδηγήθηκαν σε χώρο του αεροσταθμού, πραγματοποιήθηκε με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας από ειδικούς πυροτεχνουργούς και τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο έλεγχος στο αεροσκάφος.
Η όλη επιχείρηση που έγινε παρουσία του γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης υποστράτηγου Κώστα Λαγουδάκη ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ χωρίς να βρεθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροσκάφος. Παράλληλα, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις ελέχθησαν οι επιβάτες καθώς και οι αποσκευές τους. Οι επιβάτες διανυκτέρευσαν στον αεροσταθμό και αναμένεται να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους σήμερα Παρασκευή.
Δείτε επίσης
- Ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ Γόρτυνας ενάντια στο κλείσιμο της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Αγία Βαρβάρα
- Δήμος Φαιστού: Δωρεάν είσοδος για τους δημότες στο Κουρταλιώτικο φαράγγι
- Δήμος Φαιστού: Ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
- Φιλοζωικός Σύλλογος Μεσσαράς «Η Αγάπη»: φόλες σε Χουστουλιανά και Γέργερη
- Μεσαρα: Καταγγελία για βανδαλισμό σε ιστορικό σπίτι στο Φουρνοφάραγγο
Σχετικά άρθρα
- «Δεν θα ματαιώσουμε πτήσεις προς και από το Ην. Βασίλειο»
- Εξελίξεις με το υδατοδρόμιο στην Αγία Γαλήνη
- Νεκροί και οι 176 επιβάτες του ουκρανικού Boeing 737 που συνετρίβη
- Οι πιλότοι θα “σκίσουν” τον ηρακλειώτικο ουρανό στη Χάρη του Αγιου Μηνα
- Τραγωδία στην Αιθιοπία: Η Γερμανία δεν θα ελέγξει τα μαύρα κουτιά